ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στη νίκη τίτλου του Ορφέα Ξάνθης επί του Άρη Αβάτου(+photos)

Νίκη τίτλου σημείωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Ορφέας Ξάνθης που πέρασε αλώβητος απο τα Μάγγανα κερδίζοντας με 3-1 την ομάδα του Άρη Αβάτου, εκμεταλλευόμενη ιδανική την ισοπαλία της Θαλασσιάς με την Ασπίδα και ξέφυγε με τέσσερις βαθμούς απο την Αναγέννηση έχοντας τέσσερα παιχνίδια ακόμη για το φινάλε.

Παρά τον δυνατό αέρα οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να παίξουν ανοιχτά με τον Άρη Αβάτου να είναι αυτός που δημιούργησε τις πρώτες επικίνδυνες καταστάσεις χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να παρέμβει ο Ζώης για την ομάδα του Ορφέα.  Στο 21′ και ενώ το παιχνίδι είχε ισορροπήσει ο Μουμίνογλου Τουγιάλ ανατράπηκε στην περιοχή απο τον Βαρελά με τον διαιτητή της συνάντησης Γκαϊτατζή να καταλογίζει πέναλτι υπέρ του Ορφέα και κίτρινη στον τερματοφύλακα του Αβάτου, την εκτέλεση ανέλαβε ο Μυγγίδης που ευστόχησε ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του με την συμπλήρωση 23′ λεπτών αγώνα. Η απάντηση απο πλευράς Αβάτου ήταν άμεση με τον Γιώργο Βασιλειάδη στο 26′ μετά απο ωραία ενέργεια απο τα αριστερά να κάνει το διαγώνιο σουτ και να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ζώη.

Με την συμπλήρωση 37′ λεπτών ο Βασίλης Καραγκιόζης με υπέροχη εκτέλεση φάουλ απο πλάγια θέση έδωσε εκ νέου το προβάδισμα για την ομάδα του Ορφέα που το διατήρησε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους  παρά την πίεση των γηπεδούχων. Στο δεύτερο μέρος  η ομάδα του Ορφέα μπήκε πολύ δυνατά και στο 50′ διεύρυνε το προβάδισμα της με σουτ του Μουμίνογλου Τουγιάλ, και ενώ νωρίτερα είχε απειλήσει με σουτ του Λαζαρίδη που πέρασε ελάχιστα πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Βαρελά. Μετά το 1-3 ο ρυθμός του αγώνα και λόγω του ισχυρού αέρα έπεσε αρκετά, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν και διαχείριση δυνάμεων για τα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν καθώς ο μεγάλος στόχος του Ορφέα δεν είναι μόνο η κατάκτηση του τίτλου στην ΕΠΣ Ξάνθης αλλά και να καταφέρει μέσω των μπαράζ των πρωταθλητών να επιστρέψει στις Εθνικές κατηγορίες μετά απο 4 χρόνια απουσίας.

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Μόσχος Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Απόστολο Χρυσέλη και Βαγγέλη Διαμαντόπουλο.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ(Κ. Κετσιεμενίδης): Βαρελάς, Πουρναράκης, Μπουνταγκίδης, Κουτσομιχάλης, Ταχτσίδης, Σουκρήογλου Σουκρή, Βασιλειάδης Γ.(46′ Γεωργιάδης Γ.), Καραγιάννης(46′ Τσιλιγγίρης), Κοτόπουλος, Μαγουλάς, Γκέκας(57′ Εφεντόπουλος)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ(Μ. Μπογιατζίδης): Ζώης, Λαζαρίδης(56′ Μόσχος), Μαλαδένης Β., Παπαδιώτης, Μακράκης, Μαυρόπουλος(46′ λ.τρ. Καραγκιόζης Γ.), Καραγκιόζης Β., Χίντ Ιμέρ, Μυγγίδης, Χαραλαμπίδης, Μουμίνογλου Τουγιάλ(78′ Καρά Αλή Ονούρ)