Σωκράτης Χαραλαμπίδης: “Ύψιστη τιμή η παρουσία μου στην Εθνική Ομάδα…Στόχος μου συνεχώς να γίνομαι καλύτερος…”

Ο διεθνής παίκτης της ομάδας βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σωκράτης Χαραλαμπίδης μίλησε στον Ζαχαρία Μπαλτζή και την εκπομπή “Τα Σπορ στον Άλφα”, για την παρουσία του στην Εθνική Εφήβων, αλλά και την συμμετοχή του με τη θρακιώτικη ομάδα στην Ευρώπη και τις εγχώριες διοργανώσεις.

sokratis xaralampidisΕπίσης αναφέρθηκε στην πορεία του Εθνικού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, ενώ εξέφρασε και τους προσωπικούς του στόχους και φιλοδοξίες για το αγωνιστικό του μέλλον στο άθλημα της πετοσφαίρισης.

Αναλυτικά, σε σχέση με την εμπειρία του από τα ημιτελικά της Θεσσαλονίκης και το φάιναλ φορ  του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στη Ναύπακτο, σχολίασε: “Ξεκινήσαμε βγαίνοντας πρωταθλητές Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στους Εφήβους. Έτσι περάσαμε στην ημιτελική φάση, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου αντιμετωπίσαμε πολύ δυνατές ομάδες, καταφέρνοντας να πάρουμε στις λεπτομέρειες την πρόκριση για το final 4. Εκεί γνωρίζαμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε το κάτι παραπάνω, καθώς οι  ομάδες τις οποίες είχαμε να αντιμετωπίσουμε διαθέτουν πλήρες ρόστερ με αξιόλογους παίκτες. Δυστυχώς στα τελικά, στους 4 της διοργάνωσης, δεν καταφέραμε να σημειώσουμε κάποια νίκη, καταλαμβάνοντας τελικά την 4η θέση, αλλά μας παρηγορεί το γεγονός πως πετύχαμε έστω τον αρχικό μας στόχο, που ήταν η συμμετοχή στο final 4″.

Παρότι ο Εθνικός δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στους εφήβους, όπως συνέβη προηγούμενες χρονιές, ο ίδιος ξεχώρισε με την παρουσία σου, τραβώντας τα βλέμματα ομάδων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σχολιάζοντας αυτό το γεγονός, ο Σωκράτης Χαραλαμπίδης ανέφερε: “Σίγουρα το να με βλέπουν προπονητές και να ενδιαφέρονται ομάδες με κολακεύει πολύ, αλλά αυτή τη στιγμή εστιάζω στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις με τον Εθνικό για το πρωτάθλημα και στη συνέχεια στα παιχνίδια με την Εθνική ομάδα. Γενικότερα κοιτάω το παρόν και βήμα βήμα θέλω να προχωράω ακόμη περισσότερο”.

Για την δύσκολη και μεταβατική χρονιά του Εθνικού, είπε: “Ήταν μια συντηρητική χρονιά φέτος και βρισκόμαστε μέσα στους στόχους μας, που βασικά είναι η πρώτη οχτάδα της βαθμολογίας. Ευελπιστούμε ότι θα κατορθώσουμε να τερματίσουμε ακόμα ψηλότερα, ώστε να συνεχίσουμε και την επόμενη αγωνιστική χρονιά την παρουσία μας στην Ευρώπη”. Αναφορικά με τις παραστάσεις που έλαβε από τις ευρωπαϊκές συμμετοχές του Εθνικού, είπε: “Το να αγωνίζομαι στον Εθνικό αποτελεί πολύ μεγάλη ευχαρίστηση για μένα, πόσο μάλλον να παίζω και στην Ευρώπη. Χάρηκα που βοήθησα την ομάδα και φυσικά με την εξαιρετική μας παρουσία για μία ακόμη σεζόν στη διοργάνωση, όπου πραγματοποιήσαμε πολύ καλή εμφάνιση και απέναντι στην Μπενφίκα στα προημιτελικά παρότι τελικά δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση στους 4″.

Η ενασχόληση του Σωκράτη Χαραλαμπίδη με το βόλεϊ ξεκίνησε από μικρή ηλικία; Σκέφτηκε ποτέ να ακολουθήσει κάποιο άλλο άθλημα; Ο ίδιος απαντά: “Από μικρός ασχολήθηκα με αρκετά αθλήματα όπως το τένις, την κολύμβηση και τον στίβο, αλλά τελικά επέλεξα το βόλεϊ. Πήγαινα από πιτσιρικάς μαζί με τον πατέρα μου, για να παρακολουθήσουμε τον Εθνικό, που αγωνιζόταν και τότε στην Α1 και βρισκόμουν εκεί ως ball boy στην αρχή. Στη συνέχεια συμμετείχα σε σχολικούς αγώνες στο δημοτικό, όπου με είδε ο προπονητής των ακαδημιών ο Δημήτρης Τσουλκανάκης και με παρότρυνε να ξεκινήσω ενεργά το άθλημα”.

Για μία ακόμη φορά, μαζί με τον Παρασκευά Τσέλιο, κλήθηκε στην αποστολή της Εθνικής Εφήβων από τους ομοσπονδιακούς προπονητές Άρη Αγγελόπουλο και Νίκο Ζαλμά ενόψει των προκριματικών αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθούν στην πόλη Βρνιάτσκα Μπάνια (από 31/3 έως 3/4) της Σερβίας. Πως βλέπει ο Σωκράτης Χαραλαμπίδης τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει (Εσθονία, Σερβία και Λευκορωσία), πιστεύει ότι μπορείη Εθνική να συνεχίσει στον θεσμό; Ο ίδιος απαντά: “Σίγουρα το να αγωνίζεται ο οποιοσδήποτε αθλητής φορώντας το εθνόσημο είναι η μεγαλύτερη τιμή. Η Εθνική Εφήβων διαθέτει πολύ καλό υλικό και εξαιρετικούς αθλητές και πηγαίνουμε στην Σερβία με στόχο την πρόκριση, καθώς θεωρώ πως οι αντίπαλοι είναι στα μετρά μας και πως με καλή εμφάνιση, παίζοντας αυτό που ξέρουμε και μπορούμε υπό την καθοδήγηση των προπονητών μας μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση”.

Τέλος, αναφορικά με τος στόχους του  για το μέλλον σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Σωκράτης Χαραλαμπίδης λέει: “Αρχικά θέλω να αγωνίζομαι σε ομάδα της Α1 κατηγορίας ως βασικός στέλεχος και φυσικά να συνεχίσω να συμμετέχω ενεργά στην Εθνική Ελλάδος, που είναι η μεγαλύτερη τιμή για μένα”. Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης…