«Πόλεμος» Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ για τα μάτια του… Λουτσέσκου και στη μέση η… Ξάνθη!

«Δεν υπάρχει καμία ομιλία δική μου με άλλες ομάδες. Δεν διαβάζω εφημερίδες, γιατί δεν ξέρω ελληνικά. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι».

Με τα λόγια αυτά ο Ραζβάν Λουτσέσκου απάντησε κατά την συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα της Ξάνθης από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, σε ερώτηση για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για το πρόσωπό του που μάλιστα φέρεται να προκάλεσε την δυσαρέσκεια του τιμ μάνατζερ της θρακιώτικης ομάδας Γιώργου Κασναφέρη.

Η αλήθεια είναι ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξε μπαράζ δημοσιευμάτων που έφερναν τον Ρουμάνο τεχνικό της Ξάνθης να είναι μια ανάσα από τον δικέφαλο του βορρά, μετά και την απόλυση του Τούντορ.

gata-loutseskouΜάλιστα το Metrosport αλλά και η Γάτα είχα και σχετικά πρωτοσέλιδα, αναφέροντας εμμέσως πλην σαφώς ότι είναι κλεισμένος, αλλά για την περίπτωση που δεν θα καταφέρει ο Ιβάν Σαββίδης να φέρει τον Φερνάντο Σάντος.

Στα στέκια της Θεσσαλονίκης φημολογήθηκε μάλιστα ότι η απουσία του Χρήστου Πανόπουλου από την άτυπη συνάντηση των ιδιοκτητών της Super League οφειλόταν σε αντίδραση απέναντι στον Σαββίδη για αυτόν τον λόγο, έτερον εκάτερον αν αυτό έχει διαψευστεί κατηγορηματικά από την πλευρά του ιδιοκτήτη της Skoda.

Όμως το σημαντικό δεν είναι αυτό, ούτε ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ελληνική ομάδα που σύμφωνα με τα διάφορα δημοσιεύματα ενδιαφέρεται για τον Λουτσέσκου. Δεν έχει περάσει μήνας από αντίστοιχα άρθρα που έκαναν λόγο για τσεκάρισμα του Ολυμπιακού προς τον ρουμάνο τεχνικό, στην περίπτωση που «τελειώσει» ο Μάρκο Σίλβα.

Σύμφωνα με εκείνα τα δημοσιεύματα, «ο Λουτσέσκου φέρεται να έχει προκριθει στο Λιμάνι για την 3άδα των βασικών υποψηφίων, που βρίσκονται στη λίστα των “αντι-Σίλβα”».

Βέβαια, ο Πορτογάλος μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι των αιωνίων έχει ανεβασμένες τις μετοχές τους. Ωστόσο αν πράγματι στον Ολυμπιακό βλέπουν στο πρόσωπο του Λουτσέσκου τον πιθανό μελλοντικό προπονητή τους, είναι σίγουρο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν αυτός να καταλήξει στον ΠΑΟΚ.

Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν, έρχεται και η Ξάνθη, που κινδυνεύει το καλοκαίρι να ψάχνει νέο προπονητή. Η λογική λέει πως θα έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες για την ανανέωση του συμβολαίου του και εφόσον στις πρώτες επαφές δεν έχουν φανεί σημεία προσέγγισης, ήδη θα οργώνει την αγορά για την αναζήτηση της επόμενης μέρας.

Αλλά την ίδια ώρα, στην ίδια την πόλη έχει αρχίσει με αφορμή την ήττα από τον Πανιώνιο να επικρατεί μια εσωστρέφεια και αμφισβήτηση των ικανοτήτων του Λουτσέσκου, ακόμα μάλιστα και από μέσα ενημέρωσης που συνήθιζαν να τον εκθειάζουν και θεωρούνται ότι απηχούν τις απόψεις της διοίκησης της ομάδας.

Το βέβαιο είναι ότι το σήριαλ Λουτσέσκου έχει μόλις ξεκινήσει – και θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό ακόμα…