Με… λεωφορείο και πολύωρο ολονύχτιο ταξίδι επιστρέφει στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός (+photos)

Ακριβώς στις 22.37 το βράδυ, κάτι παραπάνω από μια ώρα μετά τη λήξη του αγώνα, αναχώρησε η αποστολή του Πανθρακικού για την Κομοτηνή. Μόνο που το λεωφορείο δεν την πήρε για να την πάει στο αεροδρόμιο, όπως συνέβαινε σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, τα χρόνια που ο Πανθρακικός έπαιζε στην Super League. Αυτό το πούλμαν μεταφέρει την ομάδα πίσω στην Κομοτηνή.

Άλλωστε δεν επρόκειτο για ένα σύνηθες πούλμαν, αλλά για ένα τουριστικό λεωφορείο των ΚΤΕΛ Κομοτηνής. Μάλιστα, στο εξωτερικό του μέρος ήταν βαμμένο στα λευκά και πράσινα χρώματα, όχι όμως για χάρη του Πανθρακικού αλλά για χάρη του χορηγού του πούλμαν (ναι, φαίνεται ότι υπάρχουν και τέτοιοι) και ο οποίος δεν είναι άλλος από το τσάι «Τυvunu».

Είναι προφανές ότι σε πολλούς θα μπουν πονηρές σκέψεις, αφού το Tuvunu είναι το τελευταίο ποτό που έβγαλε στο εμπόριο η Ζυθοποιιία Μακεδονίας Θράκης του επιχειρηματία Δημήτρη Πολιτόπουλου, ο οποίος φημολογήθηκε έντονα τις προηγούμενες ημέρες ότι έχει κάνει κίνηση για να εξαγοράσει τον Πανθρακικό. Ωστόσο, όπως ανέφερε τόσο ο ίδιος ο επιχειρηματίας  όσο και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Τάσος Καραολάνης στο ThrakiSportS, δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και πρόκειται για ανυπόστατη φημολογία που είναι άγνωστο από ποιους αναπτύχθηκε και με ποιους σκοπούς.

Βέβαια, η παρουσία της διαφήμισης του Tuvunu στο πούλμαν που μεταφέρει τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή ίσως σταθεί ικανή για να ξαναφουντώσει τις φήμες, αλλά όπως μας εξήγησε ο Λάζαρος, ο ένας από τους δυο οδηγούς του, αυτό δεν έχει να κάνει με την ομάδα αλλά με τα κτελ και τους ιδιοκτήτες τους, που προχωρούν σε συμφωνίες με τους επιχειρηματίες της περιοχής για τέτοιες διαφημίσεις.  «Ξεκινάμε από τη Θράκη και πάμε παντού», γράφει στο πίσω μέρος το πούλμαν, αναφέροντας το κεντρικό διαφημιστικό σλόγκαν του «χορηγού» του.

Αυτό που σίγουρα έχει να κάνει με την ομάδα είναι η επιλογή να επιστρέψει οδικώς στην Κομοτηνή. Είναι προφανές ότι αυτή η επιλογή έγινε για λόγους οικονομίας, καθώς αφενός τα αεροπορικά εισιτήρια κοστίζουν περισσότερο, αφετέρου το πιο πιθανό είναι λόγω της προχωρημένης ώρας η ομάδα να υποχρεωνόταν σε ακόμα μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο που θα αύξανε επίσης κατά πολύ το κόστος. Πάντως, πρόκειται για «vip τουριστικό πούλμαν», με σχετικά άνετες θέσεις και προσωπική οθόνη τηλεόρασης σε καθεμία από αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο οδηγοί (απαραίτητο να ειναι δύο για λόγους ασφαλείας σε τέτοιο ταξίδι και όχι μόνον ένας) είχαν έρθει από την προηγούμενη ημέρα στην Αθήνα και σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, δεδομένης της βροχόπτωσης αλλά και της ιδιαίτερης προσοχής που οφείλουν να έχουν λόγω νύχτας και ολισθηρότητας του δρόμου, η άφιξη στην πρωτεύουσα της Ροδόπης δεν αναμένεται πριν τις οκτώ το πρωί της Τρίτης!  Άλλωστε, εκτός των άλλων, το πούλμαν θα κάνει στάση για να αφήσει κάποια λίγα μέλη της αποστολής του Πανθρακικού στην Θεσσαλονίκη.

Πάντως, πρέπει να διευκρινιστεί ότι με το πούλμαν δεν ταξιδεύει όλη η αποστολή. Υπάρχουν παίκτες που θα έρθουν με αεροπλάνο την Τρίτη (όπως μας εξήγησαν, πρόκειται για κάποιους που είναι ιδιαίτερα καταπονημένοι και υπάρχει κίνδυνος υποτροπής και καταπόνησης με το πολύωρο ταξίδι). Επίσης, με το λεωφορείο δεν επιστρέφει ούτε ο προπονητής Γιάννης Χατζηνικολάου, που λόγω του πυρετού δεν ήρθε καν στο γήπεδο αλλά έμεινε στο ξενοδοχείο, είδε από εκεί το ματς και θα έρθει στην Κομοτηνή ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του, μάλλον μέσα στην Τρίτη με το αεροπλάνο.

Για να μην γίνουν πάντως παρανοήσεις, η ομάδα ταξίδεψε την Κυριακή κανονικά με αεροπλάνο στην Αθήνα, μέσω Χρυσούπολης Καβάλας. Είναι άγνωστο αν η τακτική της επιστροφής με λεωφορείο ή ακόμα και της καθόδου θα ακολουθηθεί και στα δύο επόμενα παιχνίδια του Πανθρακικού στην Αθήνα, με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τώρα που η υπόθεση παραμονή έχει πλέον οριστικά χαθεί.

Δείτε φωτογραφίες από έξω αλλά και μέσα από το λεωφορείο που μεταφέρει τον Πανθρακικό από το ΟΑΚΑ πίσω στην Κομοτηνή, όπως τις κατέγραψε με τον φακό του το ThrakiSportS…