ΕΠΣ Ξάνθης: Μάχη μέχρι το φινάλε για την παραμονή! Το πρόγραμμα των έξι διεκδικητών μέχρι το τέλος

Με πέντε στροφές να απομένουν το ενδιαφέρον στην Α’ κατηγορία πέρα απο την μάχη του τίτλου εστιάζεται και στην μεγάλη μάχη που δίνουν κατά βάση έξι σωματεία για να αποφύγουν τις δύο, και υπό προϋποθέσεις τρεις, θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό στην Α1 κατηγορία της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Στην πιο ευνοϊκή θέση βρίσκεται η Βιστωνίδα, η νεανική ομάδα του Νίκου Μαυρομάτη που μετά την δυσκολία της να κερδίσει κάποια παιχνίδια που ήταν στα μέτρα της έφτασε να βρίσκεται μόλις 8 βαθμούς απο την 11η θέση, που μπορεί να οδηγήσει στον υποβιβασμό, και καλείται να κάνει τουλάχιστον δύο με τρεις νίκες. Στα θετικά για την Βιστωνίδα πως έχει παιχνίδι με τον Κεραυνό Λευκόπετρας, αλλά και το γεγονός πως έχει εντός τον Εχίνο Σπορ. Τα άλλα τρία ματς είναι δύο δύσκολες έξοδοι σε Ζυγό και Μαγικό που πρέπει να βρεί ένα μεγάλο αποτέλεσμα αλλά και το παιχνίδι με την Θαλασσιά την τελευταία αγωνιστική στην Φελώνη.

Αποτελεί αναμφισβήτητα μια απο τις ευχάριστες εκπλήξεις του δευτέρου γύρου, και ειδικά μετά την εκτός έδρας νίκη στην Βιστωνίδα η ομάδα του Τάσου Κελίδη έχει βγάλει τρομερό πάθος και πείσμα για την παραμονή της. Ο Κύρνος έχει το κακό ότι δεν έχει παιχνίδι με την Λευκόπετρα, αλλά και πολύ δύσκολες αναμετρήσεις με Μαγικό και Ορφέα εντός και Πετεινό και Ασπίδα εκτός που καλείται να βρει κάποιους σημαντικούς βαθμούς ώστε να έχει το πλεονέκτημα στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής με την ΑΕ Ξάνθης.

Μετά τη νίκη επί της ΑΕ Ξάνθης ο Εχίνος Σπορ κατάφερε να βγεί απο την ζώνη του υποβιβασμού, και να βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια. Η ομάδα των Σερκάν Γιουρούκ και Εκρέμ Καμπούρ έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα πως δεν έχουν παιχνίδι με κάποιον απο τους πρωτοπόρους, αλλά και το γεγονός πως έχουν εντός τον αδιάφορο Αστέρα Μαγικού και τον Κεραυνό Λευκόπετρας. Τα παιχνίδια που όμως ο Εχίνος μπορεί να σώσει την χρονιά νωρίτερα είναι το παιχνίδι με τον Ερμή στην Μάνδρα αλλά και αυτό με την Βιστωνίδα στην Φελώνη.

Έμπλεξε για τα καλά η ΑΕ Ξάνθης, που καλείται να κάνει μεγάλα αποτελέσματα για να μπορέσει να ξεφύγει απο την επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα του Χουσέιν Καδρή έχει αρκετά δύσκολο πρόγραμμα καθώς πέρα απο το ματς με την Λευκόπετρα που έχει την Τετάρτη(16/3), έχει μπροστά της έναν μικρό γολγοθά με δύσκολα παιχνίδια με Θαλασσιά και Άβατο, ενώ τις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχει τα ντέρμπι παραμονής με Γενησέα και Κύρνο.

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται η νεανική ομάδα της Ελπίδας Γενησέας, με τους παίκτες του Χρήστου Νεοφυτίδη να παλεύουν αλλά να μην μπορούν να βγουν απο την ζόρικη κατάσταση, που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο αν δει κανείς και το βαρύ πρόγραμμα που έχει μπροστά της. Πετεινός, Ορφέας και Ασπίδα είναι η τριπλέτα που αν καταφέρει και πάρει κάτι η Γενησέα θα μπορεί να ελπίζει, έχοντας στο φινάλε δύο ντέρμπι παραμονής με Μάνδρα και ΑΕ Ξάνθης. Πάντως αν απο την τριπλέτα που ακολουθεί δεν καταφέρει να κερδίσει κάποιους βαθμούς δύσκολα θα μπορεί να ελπίζει η Γενισέα.

Στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται ο Ερμής Μάνδρας, όμως οι παίκτες του Λεώντη Πετρίδη δείχνουν “πολύ σκληρή γα να πεθάνουν”. Το πρόγραμμα είναι αρκετά βατό για την Μάνδρα που κρατά σημαντικό μέρος της τύχης της στα χέρια της καθώς έχει εντός τα ντέρμπι της ουράς με Εχίνο και Γενησέα, ενώ έχει μπροστά της και παιχνίδι με την Λευκόπετρα. Καθοριστικά θα είναι όμως και τα ματς με Θαλασσιά και Άβατο που θα κρίνουν αρκετά το αν θα μπορέσει ο Ερμής Μάνδρας να διατηρηθεί στην μεγάλη κατηγορία.

Θυμίζουμε πως στην Α1 κατηγορία της νέας περιόδου υποβιβάζονται δεδομένα οι τρεις τελευταίοι, ενώ το γεγονός σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται ο 11ος της βαθμολογίας θα εξαρτηθεί απο το εάν ο πρωταθλητής καταφέρει να βγει στην Γ’ Εθνική. Αν ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Ξάνθης βγεί στην Γ’ Εθνική ο 11ος παραμένει στην μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης, αν δεν τα καταφέρει ο 11ος υποβιβάζεται στην Α1 κατηγορία.Ως γνωστόν το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης τη νέα αγωνιστική σαιζόν θα διεξαχθεί με 10 ομάδες.

Καθοριστικές για την μάχη της παραμονής είναι πέρα απο τις δύο πρωτοπόρους Ορφέα Ξάνθης και Αναγέννηση Θαλασσιάς και οι φαινομενικά αδιάφορες Άρης Αβάτου, Ασπίδα Ξάνθης, Άρης Πετεινού, Αστέρας Μαγικού και Ηρακλής Ζυγού. Αλλά και φυσικά να θα… αυτοκτονήσει κάποια ομάδα απέναντι στον ουραγό και υποβιβασμένο Κεραυνό Λευκόπετρας, που ωστόσο είναι εμφανώς βελτιωμένος στον δεύτερο γύρο μετά την μεταγραφική ενίσχυση ενόψει Α1 κατηγορίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των 6 μονομάχων μέχρι το φινάλε:

8. ΑΟ Βιστωνίδας (26β.): Ηρακλής Ζυγού(22η, εκτός), Αστέρας Μαγικού(23η, εκτός), Εχίνος Σπορ(24η, εντός), Κεραυνός Λευκόπετρας(25η, εκτός), Αναγέννηση Θαλασσιάς(26η, εντός)

9. Νέστος Κύρνου (24β.): Αστέρας Μαγικού(22η, εντός), Άρης Πετεινού(23η, εκτός), Ορφέας Ξάνθης(24η, εντός), Ασπίδα Ξάνθης(25η, εκτός), ΑΕ Ξάνθης(26η, εντός)

10. Εχίνος Σπορ (19β.): Ερμής Μάνδρας(22η, εκτός), Ηρακλής Ζυγού(23η, εντός), Βιστωνίδα(24η, εκτός), Αστέρας Μαγικού(25η, εκτός), Κεραυνός Λευκόπετρας(26η, εντός)

——————————————————————————

11. Α.Ε. Ξάνθης  (18β.): Κεραυνός Λευκόπετρας(22η, εντός), Αναγέννηση Θαλασσιάς(23η, εκτός), Άρης Αβάτου(24η, εντός), Ελπίδα Γενησέας(25η, εντός), Νέστος Κύρνου(26η, εκτός)

——————————————————————————

12. Ελπίδα Γενησέας (14β.): Άρης Πετεινού(22η, εντός), Ορφέας Ξάνθης(23η, εκτός), Ασπίδα Ξάνθης(24η, εντός), ΑΕ Ξάνθης(25η, εκτός), Ερμής Μάνδρας(26η, εκτός)

13. Ερμής Μάνδρας (13β.): Εχίνος Σπορ(22η, εντός), Κεραυνός Λευκόπετρας(23η, εκτός), Αναγέννηση Θαλασσιάς(24η, εντός), Άρης Αβάτου(25η, εκτός), Ελπίδα Γενησέας(26η, εντός)

14. Κεραυνός Λευκόπετρας(υποβιβάστηκε): ΑΕ Ξάνθης(22η εκτός), Ερμής Μάνδρας(23η εντός), Ηρακλή Ζυγού(24η, εκτός) Βιστωνίδα(25η,εντός), Εχίνο Σπορ(26η, εκτός)