Στην εξέδρα της Νέας Σμύρνης ο Χρήστος Πατσατζόγλου! Είδε Skoda Ξάνθη αλλά και… τον ανιψιό του

Στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου μια παλιά δόξα της Skoda Ξάνθη, ο Χρήστος Πατσατζόγλου. Βρέθηκε στο γήπεδο για να δει την ομάδα που τον ανέδειξε, αλλά και τον… ανιψιό του.

Ίσως δεν είναι γνωστό σε πολλούς, ωστόσο ο Βασίλης Πατσατζόγλου που υπέγραψε μόλις το περασμένο καλοκαίρι τριετές συμβόλαιο στον Πανιώνιο και αξιοποιείται συχνά πυκνά από τον Μαρίνο Ουζουνίδη είναι ανιψιός του Χρήστου. Μάλιστα, ο 22χρονος μεσοαμυντικός υπήρξε συμπαίκτης του… θείου στον Ηρακλή Ψαχνών μέχρι πέρυσι, οπότε έκανε το μεγάλο βήμα για την Super League, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο με τον Ιστορικό.

Στο Σαββατιάτικο ματς με την Ξάνθη, ο Βασίλης Πατσατζόγλου ξεκίνησε ως βασικός και ήταν από τους διακριθέντες της αναμέτρησης για τον Πανιώνιο. Ο θείος Χρήστος, που μέσα στην εβδομάδα θα γιορτάσει τα 36α γενέθλιά του (στις 19 Μαρτίου), είχε την ευκαιρία να τον απολαύσει να διαπρέπει απέναντι σε μια ομάδα, με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Άλλωστε δεν είναι μόνο τα τέσσερα χρόνια στα οποία αγωνίστηκε με την ομάδα της Ξάνθης.

Είναι πρωτίστως ότι η Skoda Ξάνθη ήταν ο σύλλογος που ανακάλυψε σε ηλικία 17 ετών τον αθίγγανο πολυεπίπεδο ποδοσφαιριστή (ποτέ δεν έκρυψε την ρομά καταγωγή του, ίσα ίσα αισθανόταν πάντα υπερήφανος) από την ομάδα της Αγίας Ελεούσας, με την οποία αγωνιζόταν τότε στην Δ’ Εθνική. Τον πήρε στις ακαδημίες, τον ανέδειξε και υποχρέωσε τον Ολυμπιακό το 2000 να τον πάρει και να τον κάνει για μια ολόκληρη δεκαετία ένα από τα βασικά του στελέχη στην ομάδα, με την οποία κατέκτησε 8 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα.