Μαθήματα Ελληνικών από τον Μπανιώτη στη νέα μεγάλη ελπίδα της Εθνικής Στίβου!!!

Ο πρώτος Έλληνας αθλητής που συνάντησε η Αλεξία Παππά (ως Ελληνίδα και η ίδια) ήταν ο Κώστας Μπανιώτης. Κατά τύχη, κατά τη διάρκεια προπόνησης. Η δεύτερη συνάντηση των δύο κλείστηκε με ραντεβού.

Τον Μπανιώτη τον ξέρετε. Ο άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, που αποτελεί το κορυφαίο όνομα στο ύψος την τελευταία δεκαετία και παρουσιάζει αξιοπρόσεκτη σταθερότητα και στις διεθνείς διοργανώσεις εκπροσοπώντας την χώρα μας. Την Παππά, ίσως είναι λογικό να μην τον γνωρίζει ο πολύς κόσμος.

Πρόκειται για αθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων, Ελληνίδα στην καταγωγή, η οποία όμως όλα τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν με τα χρώματα της Αμερικανικής Ομάδας. Χάρη σε ενέργειες του Γιάννη Νικολάου, που έχει υψηλόβαθμη θέση στην IAAF, εδώ και λίγες ημέρες της δόθηκε η δυνατότητα να γίνει και επισήμως Ελληνίδα και από εδώ και στο εξής θα εκπροσωπεί την χώρα μας στις διεθνείς διοργανώσεις.

Ουσιαστικά η Αλεξία Παππά αποτελεί το πιο νέο μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου. Με την ευκαιρία της παρουσίας του στις ΗΠΑ, όπου προετοιμάζεται το τελευταίο δεκαήμερο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Πόρτλαντ, ο Μπανιώτης είχε την ευκαιρία να γνωρίζει την Παππά.

Κυρίως όμως η Παππά είχε την ευκαιρία να μάθει πολλά πράγματα για τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα τον στίβο, καθώς φρόντισε σχεδόν αμέσως αφότου συνάντησε τον Μπανιώτη, να βρεθεί μαζί του και για καφέ. Σε αυτόν συμμετείχε και ο φίλος του κομοτηναίου, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011 Τζέσε Γουίλιαμς.

Ο Μπανιώτης της μίλησε για τις εμπειρίες του ως αθλητής της Εθνικής Ομάδας, αλλά και για όσα θα έχει να αντιμετωπίσει ως Ελληνίδα. «Μιλάει με μεγάλο ενθουσιασμό για την Ελλάδα. Ανυπομονώ να την επισκεφτώ την άνοιξη» δήλωσε sportsfeed η Παππά, που ρούφηξε σα σφουγγάρι όλα όσα της είπε ο Μπανιώτης.

Πάντως, η ίδια δεν θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τους συμπατριώτες της να αγωνίζονται, καθώς αυτο το σαββατοκύριακο ξεκίνησε την προετοιμασία της ενόψει της σεζόν του ανοιχτού στίβου και του μεγάλου της στόχου, που είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την Ελλάδα.