Μοιράστηκαν προκρίσεις και εντυπώσεις ο Φάρος και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα η προκριματική φάση επιτραπέζιας αντισφαίρισης παίδων-κορασίδων που διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 6 Μαρτίου, με τις δύο ομάδες της πόλης να μοιράζονται προκρίσεις και εντυπώσεις.

Στην κατηγορία των παίδων, ως 15 ετών, μετά από αμφίρροπες μάχες μεταξύ  των αθλητών των δυο συλλόγων, αυτοί που κατάφεραν να κερδίσουν τις προκρίσεις ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί των αγώνων, ο Ηλίας Σταματόπουλος του Φάρου και ο Ανδρέας Καραφύλλης του Εθνικού. Στους δυο τελικούς που διεξήχθησαν ο 13χρονος Ηλίας ξεπέρασε το εμπόδιο του Στέφανου Πιπιλικάκη του Εθνικού με 3-1 σετ και ο 15χρονος Ανδρέας έδειξε ανώτερος και κατάφερε να επικρατήσει στα  με 3-2 σετ έναντι του συνομήλικού του Βασίλη Μπίκου  του Φάρου.

Στις κορασίδες ήταν λίγο πιο απλοποιημένα τα πράγματα καθώς υπήρχε η παρουσία της Θεοδώρας Βασιλειάδου του Εθνικού που δεν άφηνε περιθώρια για τυχόν έκπληξη. Η 14χρονη Θεοδώρα κέρδισε σχετικά εύκολα την 11χρονη Γεωργία Καραμανλή του Φάρου και κατάφερε να προκριθεί από τον όμιλο. Η δεύτερη πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες με την Ελισάβετ Χατζηκύρκα του Φάρου να την κατακτά έναντι της συμπαίκτριας της Κωνσταντίνας Πιστόλα.

Το αξιοσημείωτο των αγώνων ήταν ότι τόσο στους παίδες όσο και στις κορασίδες από τους 15 συνολικά ομίλους που υπήρχαν, μόνο αθλητές του Εθνικού και του Φάρου Αλεξανδρούπολης κατέκτησαν τις πρωτιές αν και στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές από δυο συλλόγους της Ξάνθης, έναν σύλλογο της Κομοτηνής, δυο συλλόγους της Ορεστιάδας και αθλητές από τον Άβαντα.