Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στον αγώνα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Δράμα απέναντι στην ιστορική Δόξα

Ήττα εντός προγράμματος μεν, αλλά που περιορίζει ακόμα περισσότερο τις ελπίδες παραμονής εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, γνώρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην Δράμα από την ιστορική Δόξα, η οποία διατηρήθηκε έτσι στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον Άρη.

Οι Δραμινοί σημείωσαν από το πρώτο ημίχρονο δύο τέρματα και κάνοντας διαχείριση του σκορ αυτού, έφτασαν σχετικά εύκολα στην επικράτηση. Ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο πέμπτο λεπτό, χάρη σε τέρμα του Μαρκόπουλου μετά από ωραία πάσα-σέντρα του Γαϊδαρτζή. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 34’ όταν εκμεταλλεύθηκε ο Κουμπρόγλου το λάθος γύρισμα του Τσορμπατζίδη προς τον Καλαϊτζίδη και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ενδιαμέσως ο Εθνικός προσπάθησε να απαντήσει, αλλά στο 12’ το ακρινό σουτ από τον Χελιδόνη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μένκα, ενώ στο 32’ ο Γκαϊδαρτζής δεν μπόρεσε να κερδίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αφού ο Μένκας απέκρουσε. Γενικά, ο παίκτης του Εθνικού που πέρασε το πρώτο εξάμηνο στην Δόξα ήταν ο πιο δραστήριος για τους Εβρίτες και έχασε και άλλες ευκαιρίες. Στο 62’ είχε νέο τετατέτ με τον Μένκα αλλά πάλι δεν μπόρεσε να τον κερδίσει.

Λίγο νωρίτερα, στο 51’ ήταν πάλι ο Γκαϊδατζής που εκρέλεσε το φάουλ και βρήκε στην περιοχή τον Θεοδωράκη που έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Σημαντική ευκαιρία έχασε στο 59′ και η Δόξα για να τριπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά ο Ντος Σάντος μόνος του προ του Καλαϊτζίδη, προτίμησε να σημαδέψει τον τερματοφύλακα του Εθνικού με το σουτ που έπιασε.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μαλούτας της ΕΠΣ Ημαθίας με βοηθούς τον συμπατριώτη του Χρυσάνη και τον βερνέζη της ΕΠΣ Καβάλας. Όπως διαβάζουμε στο dramagoal, από όπου και η φωτογραφία, άφησαν με πολλά παράπονα τις δύο ομάδες. Στο 17′ ακυρώθηκε με υπόδειξη του δεύτερου βοηθού ως οφσάιντ τέρμα του Στόικου. Στο 74′ αποβλήθηκε με υπόδειξη του πρώτου βοηθού ο κομοτηναίος προπονητής της Δόξας Κώστας Βασιλακάκης που διαμαρτύρονταν για τον καταλογισμό ενός οφσάιντ σε βάρος της ομάδας του.

Όμως και ο Εθνικός είδε έναν ποδοσφαιριστή του, τον Πελτέκη, να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά τη λήξη του αγώνα και ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος παίκτης είχε αντικαταστεθεί από το 69′ και είδε το τελευταίο 25λεπτο της αναμέτρησης (κρατήθηκαν και 4 λεπτά καθυστερήσεις) από τον πάγκο της ομάδας του.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κώστας Βασιλακάκης): Μένκα, Ρεβυθόπουλος, Μουτεσίδης, Χαριτωνίδης, Γκρακλίδης, Σπάσιτς (88’ Κανετίδης), Κουμπρόγλου (58’ Ντος Σάντος), Στόϊκος, Γαϊδαρτζής, Παπαδόπουλος Μ. (83’ Παπαζούδης), Μαρκόπουλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σάββας Καρυπίδης): Καλαϊτζίδης, Θάνος, Κατρανίτσας, Τσορμπατζίδης, Δούπας, Χελιδόνης, Πελτέκης (69’ Κυριζάκης), Αμπραχαμιάν (75’ Συμιτσάκης), Θεοδωράκης (82’ Πιλιτάκης), Γωνιάδης, Γκαϊδαρτζής.