Είδαν το καλύτερο φετινό παιχνίδι της Basket League αλλά και… παλιούς γνώριμους στην ΑΕ Κομοτηνής

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση ανάμεσα στην Καβάλα και το Ρέθυμνο για την 22η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας είχαν ο πρόεδρος της ομάδας της ΑΕ Κομοτηνής Γιάννης Γεωργαντάς, ο γενικός αρχηγός της ανδρικής ομάδας Σωφρόνης Παπουής ο βοηθός προπονητή του ανδρικού τμήματος Βασίλης Στοάκης, και ο βοηθός προπονητή της εφηβικής ομάδας Μουράτ Τσαούς.

Η επίσκεψη των τεσσάρων μελών της ΑΕ Κομοτηνής στην Καβάλα είχε να κάνει με την παρουσία του γυμναστή της ομάδας του Ρεθύμνου Χρήστου Μαραυγάκη (δεύτερος από αριστερά) και του βοηθού προπονητή της κρητικής ομάδας Χάρη Κουλουριώτη, οι οποίοι κατά την διάρκεια των σπουδών τους στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο ΤΕΦΑΑ ήταν μέλη της ΑΕ Κομοτηνής. Μπορεί η τετραμελής αντιπροσωπεία της ΑΕΚ να μην έφερε γούρι στο Ρέθυμνο, ωστόσο είδε από κοντά το καλύτερο παιχνίδι της Α1 για τη φετινή σεζόν, καθώς η Καβάλα επικράτησε με σκορ 103-102 στην παράταση, σε έναν αγώνα διαφήμιση για το άθλημα. Με τη νίκη αυτή η Καβάλα διατήρησε τις μαθηματικές ελπίδες που έχει για παραμονή στην κατηγορία.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια το Λαύριο επικράτησε του Αρκαδικού με 79-67, πήρε πολύτιμη βαθμολογική ανάσα, ενώ παράλληλα έσπρωξε την ομάδα της Πελοποννήσου πιο κοντά στην επιστροφή στην Α2 Κατηγορία. Προβάδισμα για την είσοδο στην οκτάδα πήραν ΠΑΟΚ και Κολοσσός Ρόδου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε εύκολα εντός έδρας τον Απόλλων Πατρών με 80-67, ενώ η ομάδα της Ρόδου αν και έχανε με 15 πόντους στο ημίχρονο από τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα, με επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη νίκη με 68-71.

Τέλος ο Άρης πέρασε από την Κηφισία με 65-67, αν και έχανε με 65-59 ένα λεπτό πριν το τέλος. Έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέκτησε σαφές προβάδισμα απέναντι στην ΑΕΚ για την κατάληψη της τρίτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα. Ο Δικέφαλος του Νότου αντιμετωπίζει την Κυριακή τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι της αγωνιστικής, ενώ το πρόγραμμα κλείνει η αναμέτρηση ανάμεσα σε Τρίκαλα και Παναθηναϊκό που θα διεξαχθεί την Καθαρά Δευτέρα.