Δ. Βίτσας: Στη Θράκη για εθνικούς λόγους δεν θα δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας μεταναστών

Το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στην Θράκη απέκλεισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGA ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κος Δημήτρης Βίτσας, το πρωί του Σαββάτου. Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε πως  σύντομα θα υπάρχουν δομές φιλοξενίας 50.000 ατόμων, από τις 32.000 που διαθέτει η χώρα αυτή τη στιγμή και ξεκαθαρίζοντας ότι στη Θράκη για εθνικούς λόγους δεν θα δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι σε μια εβδομάδα θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Ειδομένη, επισημαίνοντας ότι οι πρόσφυγες θα πειστούν και θα φύγουν προς τα κέντρα φιλοξενίας.

“Αυτό πρέπει να γίνει με την πειθώ και περισσότερους διερμηνείς, την παρουσία μεγαλύτερης ιατρικής φροντίδας. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν, δεν υπάρχει λόγος να μείνουν στην Ειδομένη”, είπε μιλώντας στο MEGA και πρόσθεσε ότι “εμείς χημικά και βία σε παιδιά κάτω από 10 χρονών και σε ανθρώπους που ξέφυγαν από τον πόλεμο και προσπαθούν να βρουν ένα καταφύγιο δεν θα χρησιμοποιήσουμε”. Σημείωσε ότι την Παρασκευή έφυγαν από την Ειδομένη 400 πρόσφυγες, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης της συνόδου κορυφής.

ΠΗΓΗ: www.cnn.gr