Δεν πάει Μιλάνο λόγω οικονομικών ο Κατραντζής, εστιάζει όμως στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Απών από το Citta di Milano (18-20 Μαρτίου) θα είναι τελικά ο Χρήστος Κατραντζής. Το ιταλικό μίτινγκ περιλαμβανόταν στα πλάνα του 24χρονου ξανθιώτη πρωταθλητή αλλά λόγω οικονομικής αδυναμίας δε θα μπορέσει να ταξιδέψει.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού όμως για τον Κατραντζή αφού θα κερδίσει λίγες ημέρες ξεκούρασης ώστε να κολυμπήσει στην ημερίδα επιλέκτων στις 26 και 27 Μαρτίου. Στην ημερίδα, έτσι κι αλλιώς, δεν εκτιμάται ότι θα ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση καθώς το φορμάρισμά του ήταν για τους πρόσφατους χειμερινούς αγώνες.

Ωστόσο θα αρπάξει την ευκαιρία για να πλησιάσει το Ολυμπιακό όριο. Κατά πάσα πιθανότητα ο Κατραντζής θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ως μέλος της σκυτάλης (έχει πλησιάσει στα τρία εκατοστά το όριο στο 100άρι ελεύθερο), οπότε όλη του η προετοιμασία θα επικεντρωθεί γύρω από το 48.99 που θα τον στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για να κατεβεί τον συγκεκριμένο χρόνο ο αθλητής θα πρέπει να κάνει ατομικό ρεκόρ. Η καλύτερή του επίδοση είναι 49.07 που την πέτυχε μάλιστα δύο φορές το 2014. Έκλεισε τη περσινή σεζόν με 49.57 και φέτος έχει ατομικό 49.42.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το Sportfeed, ο προπονητής του ξανθιώτη πρωταθλητή Αλέκος Χατζηγιαννάκης δεν παύει να εκθειάζει την αφοσίωση που δείχνει ο Κατραντζής στις προπονήσεις και παραμένει αισιόδοξος. Προτιμά όμως να κρατά χαμηλούς τόνους καθώς τα πάντα θα κριθούν στη λεπτομέρεια. Η περίοδος πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες λήγει στις 3 Ιουλίου.