Στους τελικούς του Σχολικού ΑΜ-Θ το 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης και το 4ο ΓΕΛ Δράμας

Το 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης σε αγόρια και κορίτσια, το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης στα αγόρια και το 4ο ΓΕΛ Δράμας στα κορίτσια είναι οι ομάδες που προκρίθηκαν στους τελικούς του Β’ Φάσης του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος, σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν από νωρίς το πρωί στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» οι αγώνες μεταξύ των πρωταθλητριών ομάδων του καθενός από τους πέντε νομούς της Περιφέρειάς μας.

Στα αγόρια το 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης (πρωταθλητής Έβρου) απέκλεισε αρχικά το Μειονοτικό Λύκειο Κομοτηνής (πρωταθλήτής Ροδόπης) και στην συνέχεια το Λύκειο Λιμένα Θάσου (πρωταθλητής Καβάλας). Πέρασε έτσι στον μεγάλο τελικό όπου θα αντιμετωπίσει το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης, που απέκλεισε το 3ο ΓΕΛ Δράμας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελικός στα αγόρια δεν θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά την ερχόμενη Τετάρτη 16 Μαρτίου, καθώς η Παρασκευή είναι ημέρα αργίας για τα σχολεία της Ξάνθης εξαιτίας των προετοιμασιών για το καρναβάλι της Κυριακής.

Στα κορίτσια το 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης (πρωταθλητής Έβρου) απέκλεισε το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής (πρωταθλητής Ροδόπης) και το απόγευμα, στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, έπαιξε με το 2ο ΓΕΛ Καβάλας, το οποίο και απέκλεισε, περνώντας στον τελικό.

Εκεί θα αντιμετωπίσει το 4ο ΓΕΛ Δράμας, που στον δικό του ημιτελικό απέκλεισε νωρίτερα την ομάδα κοριτσιών του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης. Ο τελικός των κοριτσιών ανάμεσα στο 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης και το 4ο ΓΕΛ Δράμας θα διεξαχθεί κανονικά στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Μαρτίου, όπως εξ αρχής είχε προγραμματιστεί.