Europa League: Άσφαιρος ο Λάφατα, προβάδισμα Λίβερπουλ και Φενέρ, νίκη Λουτσέσκου επί Άντερλεχτ

Εκδίκηση για τον Ολυμπιακό θα μπορούσε να πει κανείς ότι πήρε ο (μπαμπάς) Λουτσέσκου από την Άντερλεχτ, που απέκλεισε τους πρωταθλητές Ελλάδος από την συνέχεια του Europa League. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ, στην οποία προπονητής είναι ο πατέρας του τεχνικού της Ξάνθης, νίκησε με 3-1 τους Βέλγους και έχει προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά.

Στο μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς, η Λίβερπουλ κυριάρχησε ολοκληρωτικά στον πρώτο αγώνα για την φάση των 16 του Europa League, αφού νίκησε με 2-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει και αυτή ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ενώπιον και οπαδών της από τον σύνδεσμο που διατηρεί στην Θράκη, προβάδισμα επί της πορτογαλικής Μπράγκα πήρε και η τουρκική Φενερμπαχτσέ.

Αποφασιστικό βήμα για πρόκριση έκανε και η Βιγιαρεάλ που νίκησε με 2-0 τη Λεβερκουζεν του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος επέστρεψε από τραυματισμό και αγωνίστηκε σε όλο το ματς. Τέλος, αήττητη παρέμεινε στη διοργάνωση η Σπάρτα Πράγας, όμως δύσκολα θα συνεχίσει στους «8» αφού παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Λάτσιο. Για τους Τσέχους αγωνίστηκε χωρίς όμως να σκοράρει ο πρώην επιθετικός της Skoda Ξάνθη Λάφατα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο) 3-1
(21΄ Τάισον, 24΄ Κουτσερ, 79΄ Εντουάρντο – 68΄ Ατσεαμπόνγκ)

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Τότεναμ (Αγγλία) 3-0
(30΄ Ομπαμεγιάνγκ, 61΄,70΄ Ρόις)

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπράγκα (Πορτογαλία) 1-0
(82΄ Μεχμέτ Τοπάλ)

Βασιλεία (Ελβετία)-Σεβίλλη (Ισπανία) 0-0

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Λεβερκούζεν (Γερμανία) 2-0
(4΄,56΄ Μπακαμπού)

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία) 1-0
(20΄ Ραούλ Γκαρθία)

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Μάντσεστερ Γιουν. (Αγγλία) 2-0
(20΄πεν. Στάριτζ, 73΄ Φιρμίνο)

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Λάτσιο (Ιταλία) 1-1
(13΄ Φρίντεκ – 38΄ Παρόλο)

*Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 17 Μαρτίου.