Κίνδυνος απαγόρευσης μεταγραφών ξένων παικτών σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδα

Τον σοβαρό κίνδυνο να απαγορευθεί η δυνατότητα μεταγραφών ξένων παικτών αντιμετωπίζουν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο ΑΟ Ορεστιάδας και γενικά όλες οι ομάδες της Volley League και της Α1 Γυναικών, πληρώνοντας τα χρέη… άλλων.

Συγκεκριμένα, στην ΑΕΚ (2 αθλήτριες και 1 αθλητής), ΟΠΕ Ρεθύμνου (2 αθλήτριες) και Άρη Θεσσαλονίκης (1 αθλητής) έχουν επιβληθεί ήδη κυρώσεις μετά τις προσφυγές που έκαναν στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία CEV και την Παγκόσμια Ομοσπονδία FIVB οι αθλητές και οι αθλήτριες που έχουν λαμβάνειν.

Απ’ ότι φαίνεται, οι διακανονισμοί δεν τηρήθηκαν, οι οφειλές παραμένουν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η CEV ζήτησε άμεσα από την ΕΟΠΕ (μέσω της οποίας επικοινωνεί με τις ομάδες) μέχρι τις 15/3 να έχει βρεθεί οριστική λύση. Τι θα συμβεί σε διαφορετική περίπτωση; Εδώ υπάρχει το κακό και το καλό σενάριο.

Το κακό, το οποίο ήδη η ΕΟΠΕ έχει διαμηνύσει προς την CEV ότι θα είναι καταστροφικό και άδικο για όλο το ελληνικό βόλεϊ, καθότι δεν πρέπει να την πληρώσουν οι συνεπείς για τους λίγους ασυνεπείς, θέλει την CEV να αποφασίζει την απαγόρευση διεθνών μεταγραφών σε όλες τις ελληνικές ομάδες.

Ωστόσο είναι ένα σενάριο υπαρκτό, καθώς με βάση τους κανονισμούς της CEV, έχει το δικαίωμα να τιμωρήσει την ΕΟΠΕ και το σύνολο του ελληνικού βόλεϊ, εκτιμώντας ότι είναι γενικευμένο ένα φαινόμενο που παρατηρείται από τρεις διαφορετικές ομάδες της ίδιας χώρας!

Το καλό σενάριο έχει συνέπειες μόνο για τις ομάδες που έχουν τις οφειλές, καθώς η CEV μπορεί να επιβάλλει γενική απαγόρευση μεταγραφών (διεθνών και εγχώριων) στους συγκεκριμένους συλλόγους.

Από τη στιγμή που εστάλη η συγκεκριμένη ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στην ΕΟΠΕ έχει σημάνει συναγερμός και ήδη υπάρχει ανοικτή γραμμή με τους συλλόγους προκειμένου το θέμα να διευθετηθεί άμεσα και με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για το ελληνικό βόλεϊ…