Super League: Για το όγδοο θαύμα ο Πανθρακικός! Θέλει διπλά σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για να παραμείνει…

Δύσκολα τα πράγματα για τoν Πανθρακικό όσο αφορά την παραμονή του του για έκτη χρονιά στην Super League, αφού εκτός ότι υπολείπεται οχτώ βαθμών της Βέροιας του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές έχει πολύ δυσκολότερο πρόγραμμα και πρέπει να κάνε … παπάδες και να γυρίσει με διπλά από ΟΑΚΑ, Καραϊσκάκη και Λεωφόρο αν θέλει να μείνει στην κατηγορία.

Αντίθετα η Βέροια έχοντας εκτός του πλεονεκτήματος οχτώ πόντων και την ισοβαθμία στα μεταξύ τους παιχνίδια με τον Πανθρακικό (0-2 στην Κομοτηνή, 0-0 στην Βέροια), έχει και ευκολότερο πρόγραμμα από τους Κομοτηναίους, οπότε πολύ δύσκολα θα συμβεί το μοιραίο για την νέα ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου εις βάρος… της παλιάς του ομάδας. Σχετικά βατό πρόγραμμα έχει και ο Ατρόμητος, που βρίσκεται πάνω από την Βέροια και απέχει 10 πόντους από τον Πανθρακικό, αλλά έχουν το μεταξύ τους παιχνίδι και θεωρητικά μπορεί να κινδυνεύσει με αφαίρεση βαθμών για τα επεισόδια με την ΑΕΚ.

Έχει όμως σημασία για τον Πανθρακικό να αποφύγει και την τελευταία θέση, γιατί πέρυσι για παράδειγμα, με όσα συνέβησαν με την Κέρκυρα που τελικά υποβιβάστηκε αν και είχε σωθεί αγωνιστικά με αποτέλεσμα να παραμείνει ο Λεβαδειακός, αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήδη ακούγονται πολλές φήμες για την Βέροια και το κατά πόσον θα συμμετάσχει πραγματικά στην Super league τη νέα περίοδο, αλλά πάντα φυσικά μιλάμε για φήμες και για εν εξελίξει έρευνες και δικαστικές υποθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα του Ατρομήτου, της Βέροιας, του Πανθρακικού και της Καλλονής πέντε αγώνες πριν το τέλος έχει ως εξής:

13. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (27 βαθμοί): Αστέρας Τρίπολης (26η εντός), Πανθρακικός (27η εκτός), Παναιτωλικός (28η εντός), Καλλονή (29η εκτός), Πανιώνιος (30η εντός)

14. ΒΕΡΟΙΑ (25 βαθμοί): Ηρακλής (26η εκτός), Πλατανιάς (27η εντός), ΠΑΟ (28η εκτός), Skoda Ξάνθη (29η εντός), Αστέρας Τρίπολης (30η εκτός)

—————————————

15. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  (17 βαθμοί): ΑΕΚ (26η εκτός), Ατρόμητος (27η εντός), Ολυμπιακός (28η εκτός), Ηρακλής (29η εντός), ΠΑΟ (30η εκτός)

16. ΚΑΛΛΟΝΗ (15 βαθμοί): ΠΑΣ Γιάννινα (26η εντός), ΠΑΟΚ (27η εκτός), ΑΕΚ (28η εντός), Ατρόμητος (29η εντός), Ολυμπιακός (30η εκτός)