Photos: Λύγισε στην παράταση η Αναγέννηση Θαλασσιάς απο τον Νέστο Χρυσούπολης για το Κύπελλο Ερασιτεχνών

Δεν τα κατάφερε απέναντι στην ισχυρή ομάδα του Νέστου Χρυσούπολης η Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ξάνθης Αναγέννηση Θαλασσιάς, που στάθηκε επάξια απέναντι στον Κυπελλούχο της ΕΠΣ Καβάλας και κάτοχο του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, γνωρίζοντας την ήττα με 1-4 στην παράταση, με τα τρία μάλιστα απο τα τέσσερα γκολ των φιλοξενούμενων να προέρχονται απο Ξανθιώτες.

Στα ίσια κόντραρε τον Νέστο Χρυσούπολης, που αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία, η Αναγέννηση Θαλασσιάς με τους παίκτες του Γιάννη Αποστολίδη να παίζουν με πάθος και ψυχή απέναντι στην πολύ ποιοτική ομάδα του Νέστου. Οι παίκτες της Θαλασσιάς αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους μπαίνοντας δυνατά και καταφέρνοντας μάλιστα με την συμπλήρωση 20′ λεπτών αγώνα να ανοίξουν το σκορ όταν μετά απο υπέροχη μπαλιά του Πέτρου Σαρηγιαννίδη ο Παναγιώτης Πεντεζίδης βγήκε απέναντι απο τον γκολκίπερ του Νέστου και με πλασέ τον νίκησε για το 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου με τους φιλοξενούμενους να δυσκολεύονται να φανούν απειλητικοί προς την εστία του Ηλιάσκου ενώ η ομάδα της Θαλασσιάς να προσπαθεί με κόντρα επιθέσεις να σκοράρει και δεύτερο τέρμα.

Στο δεύτερο μέρος και με την είσοδο του Τάσου Δεσύλλα και πιο μετά του Αλέξη Μελισσόπουλο ο Νέστος έγινε πιο επιθετικός καταφέρνοντας να φέρει το ματς στα ίσια. Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση εν πολλοίς έγινε στο 57′ όταν ο διαιτητής της συνάντησης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον αμυντικό της Θαλασσιάς Σάββα Μπαϊρακταρίδη,με τους φιλοξενούμενους στην συνέχεια της φάσης να ισοφαρίζουν μετά την εκτέλεση φάουλ του Δεσύλλα και το σουτ στην κίνηση του Τάσου Φραγκούλη που βρισκόταν στο δεύτερο δοκάρι. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο μεγάλες φάσεις με πρωταγωνιστή τον Μελισσόπουλο, αρχικά στο 67′ με τον Μελισσόπουλο να μην προλαβαίνει να διώξει την μπάλα στην εστία του Ηλιάσκου και στην δεύτερη στο 85′ όταν μετά απο σέντρα απο τα αριστερά ο Ξανθιώτης χαφ πήρε την κεφαλιά που κατέληξε στο δεξί δοκάρι των γηπεδούχων, με το 1-1 να είναι το σκορ της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Στην παράταση οι φιλοξενούμενοι έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα κατάφεραν με δύο τέρματα στις αρχές των ημιχρόνων της παράτασης και με ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης να διαμορφώσουν το τελικό 1-4. Με την έναρξη του πρώτου μέρους της παράτασης και στην πρώτη τους ευκαιρία οι παίκτες του Νέστου έκαναν το 1-2 με πλασέ του Μελισσόπουλου μετά απο πάσα του Κούτεφ. Ενώ στο 116′ ο Μελισσόπουλος έπιασε την κεφαλιά απέκρουσε ο Ηλιάκος με τον Δεσύλλα που ακολουθούσε την φάση να παίρνει το ριμπάουντ και με κεφαλιά να “καθαρίζει” το ματς. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 120′ όταν ο Μελισσόπουλος πρόλαβε στην έξοδο των Ηλιάσκο και με πλασέ στην κενή εστία πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το 1-4.

Πριν την έναρξη του αγώνα η ομάδα του Νέστου όπως και οι παλαίμαχοι της βράβευσαν για την προσφορά του στον σύλλογο τον βετεράνο ποδοσφαιριστή της Κώστα Τουργαίδη, που αγωνίστηκε με τα χρώματα του Νέστου τις σαιζόν 198-1988, που αγωνίστηκε επίσης για πάνω απο 15 χρόνια με την φανέλα της Αναγέννησης, οπού σήμερα αγωνίζονται οι γιοί του Στέλιος και Κωνσταντίνος. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Γεωργιτσόπουλος της ΕΠΣ Δράμας, με βοηθούς τους Ευάγγελο Χασιώτη και Κωνσταντίνο Τσακίρη της ΕΠΣ Δράμας.

Η ομάδα του Νέστου Χρυσούπολης προκρίνεται στην Γ’ φάση που θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Δόξα Δράμας – Έβρος Σουφλίου. Θυμηθείτε την live ενημέρωση των τριών αγώνων των ομάδων της Θράκης για το Κύπελλο Ερασιτεχνών όπως τους μετέδωσε το ThrakiSportS…

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Γ. Αποστολίδης):Ηλιάσκος, Μπαϊρακταρίδης, Κοτζάκελης, Σαρηγιαννίδης Αλ., Ματζαρίδης, Τουργαίδης Κ., Χατζηπαρασκευάς(69′ Κελλίδης), Πεντεζίδης Παν.(116′ Παπαδημητρίου), Σαρηγιαννίδης Π., Κιαχίδης(55′ Χριστοφορίδης)

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ(Σ. Παπαβασιλείου): Αϊβαζίδης, Κούτρας, Μαρκάκης, Φραγκούλης, Γαμβρελής, Παπαδάτος, Λάσπατζης, Γκατζολάρι(46′ Μπουλγκούρας), Λαζαρίδης Γ.(46΄Δεσύλλας), Κούτεφ, Τζοσκούν Κιοσέ(66′ Μελισσόπουλους)