Αποκαλύψεις Αθανασιάδη: «Έκλεισε ο κύκλος μου στον Πανθρακικό! Αδειοδότηση και Καλλονή έκριναν την παραμονή! Λάθος ο Κοντονής…»

Ήταν δίχως αμφιβολία η νίκη της αγωνιστικής. Ένας σχεδόν υποβιβασμένος Πανθρακικός, έπαιξε με ψυχή και σθένος απέναντι σε έναν προβληματικό για μία ακόμα φορά τη φετινή σεζόν ΠΑΟΚ και πανηγύρισε μία νίκη που βαθμολογικά -έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα- μπορεί να μη σημαίνει πολλά, αλλά για τη φανέλα και το γόητρο των παικτών της ομάδας της Κομοτηνής, σίγουρα ήταν ένα μεγάλο credit.

Απομένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε, που θα είναι και τα τελευταία του Γιώργου Αθανασασιάδη με την φανέλα του Πανθρακικού. Μια εβδομάδα μετά το «κράξιμο» και την κόντρα του με μερίδα οπαδών των πράσινων, μίλησε στο sdna για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ, αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Τολμάει να διαφωνήσει με την απόφαση Κοντονή για διακοπή του Κυπέλλου και παράλληλα δηλώνει κουρασμένος από όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

091«Δείξαμε όλοι τον καλό μας εαυτό χθες. Και οι έντεκα παίκτες που αγωνίστηκαν, μαζί φυσικά με αυτούς που μπήκαν αλλαγή. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά, πιεστήκαμε, δεχτήκαμε και το γκολ, αλλά πιστέψαμε στην ανατροπή. Στο ημίχρονο μας είπε ο κόουτς ότι θα πρέπει πρώτα να προσέξουμε να μη δεχθούμε άλλο γκολ κι από εκεί κι έπειτα να εκμεταλλευτούμε τα κενά του ΠΑΟΚ. Κι αυτό κάναμε. Ίσως είχε έρθει και με κάποια υπεροψία ο αντίπαλός μας λόγω και της θέσης που βρισκόμασταν. Πιστεύω όμως ότι ήταν σίγουρα επηρεασμένος ο ΠΑΟΚ κι από όσα είχαν προηγηθεί στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό», είναι τα πρώτα λόγια του 23χρονου άσου.

Αναγνωρίζει βέβαια κι ο ίδιος πόσο δύσκολη είναι η συνέχεια για τον Πανθρακικό, πλην όμως: «Προφανώς και ξέρουμε ότι υπάρχει ένας Γολγοθάς μπροστά μας. Ας μην κρυβόμαστε, οι πιθανότητες για την παραμονή είναι ελάχιστες, ωστόσο το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παίξουμε για τη φανέλα και τους εαυτούς μας κι από εκεί και πέρα να κάνουμε στο τέλος τον απολογισμό μας. Να κάνουμε μία προσπάθεια που να μας ικανοποιεί όλους και τουλάχιστον αν πέσουμε, αυτό να γίνει με ψηλά το κεφάλι…». 

Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε από την αρχή στραβά η χρονιά για τους Θρακιώτες. Η Νο1 αιτία για τη θέση που βρίσκονται σήμερα, είναι κατά τον Αθανασιάδη ότι: «… Δεν καταφέραμε να πάρουμε αδειοδότηση κι έτσι η ομάδα δεν μπόρεσε να ενισχυθεί με τους παίκτες που χρειάζονταν για να είναι πιο ανταγωνιστική. Μετά ήρθε κι ο τραυματισμός του Τζάνη, ενός υπερπολύτιμου παίκτη για την ομάδα και… έδεσε το γλυκό. Ιδιαίτερα καθοριστική θεωρώ επίσης πως ήταν η ήττα στην Καλλονή. Εκεί νομίζω ότι τελείωσαν όλα ουσιαστικά…». 

078Ο ταλαντούχος πορτιέρο δεν άφησε ασχολίαστα κι όσα συμβαίνουν στις τάξεις του Δικεφάλου, με αφορμή τα τελευταία επεισόδια. «Ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει πουθενά, τους έχει όλους πληρωμένους ο Σαββίδης και με αυτά που βλέπει ο κόσμος της ομάδας ξεσπάει. Έχει τρελαθεί. Το βλέπουν διαφορετικά αυτοί. Δεν μπορώ να εξηγήσω την εικόνα που βγάζει». 

Φυσικά από τη συζήτησή μας δεν θα μπορούσαν να λείψουν κι όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον ίδιο να δηλώνει κουρασμένος. «Ξέρεις κάτι, έχω κουραστεί πια με αυτά που γίνονται. Θα πρέπει να γίνει κάτι κι άμεσα. Μας πάει πολύ πίσω όλο αυτό το πράγμα. Μας βλέπουν στην Ευρώπη και γινόμαστε ρεζίλι. Δείτε τι συμβαίνει σε άλλα πρωταθλήματα, δεν πέφτει ούτε χαρτάκι. Θα πρέπει επιτέλους να πληρώσουν όλοι, όχι να πληρώνει μόνο ένας. Προχθές έγιναν πάλι επεισόδια και είναι σίγουρο ότι θα ξαναγίνουν. Τι προτείνω; Να κλείσουν όλες οι κερκίδες, όχι μόνο για μία αγωνιστική, αλλά για καιρό. Όλα τα γήπεδα κλειστά. Ίσως τότε ταρακουνηθούν κάπως αυτοί που πρέπει. Όσο για τη διακοπή του Κυπέλλου είμαι αντίθετος. Δεν φταίνε οι παίκτες να μην παίζουν. Χάνουν στόχους, οι ομάδες τίτλους. Είναι άδικο αυτό…».

Για φινάλε, ο επόμενος σταθμό στην καριέρα του, που θα είναι ο Αστέρα Τρίπολης, με τον Αθανασιάδη να ξαφνιάζει όμως και με την ωριμότητά του. «Σε αυτή τη φάση της καριέρας μου, ήταν η καλύτερη επιλογή. Για το εξωτερικό δεν το πολυσκέφτηκα, αλλά θεωρώ ότι δεν είμαι κι έτοιμος αυτή τη στιγμή. Μετά από μία διετία στον Πανθρακικό νομίζω πως έκλεισε ο κύκλος μου. Πηγαίνω σε μία πολύ οργανωμένη ομάδα, όλοι έχουμε δει την πορεία της τα τελευταία χρόνια και θα τα δώσω όλα για να δικαιώσω τους ανθρώπους του συλλόγου και τους οπαδούς του Αστέρα».