Στην Κροατία με την Synergy Baku ο Γιάννης Ταμουρίδης

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη νίκη του συναθλητή του στην ομάδα της Synergy Baku Μάτεϊχ Μούγκερλι είχε το Σάββατο ο Γιάννης Ταμουρίδης κατά τη διάρκεια του Porec Trophy στην Κροατία. Με όπλο την εμπειρία του, ο τεχνικός διευθυντής του Θράκα Ιππέα τον βοήθησε να κερδίσει.

Σημείο εκκίνησης του αγώνα ήταν το Πόρετς και μετά από 156,6 χλμ. οι αθλητές θα τερμάτιζαν στο Ταρ. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους που δημιούργησαν πολλά μικρά γκρουπ αθλητών.

Από το 115ο χλμ. και μετά το κυρίως γκρουπ μετρούσε μόλις 30 αθλητές και μέσα σε αυτούς ήταν ο Γιάννης Ταμουρίδης. Στο ξεκόλλημα βρισκόταν ο Μούγκερλι με άλλους έξι ποδηλάτες τη στιγμή που ο 35χρονος Έλληνας πρωταθλητής και ο συναθλητής του Ματίχα Κβάσινα προσπαθούσαν να περιορίσουν τις επιθέσεις των αντιπάλων προκειμένου ο Σλοβένος να πάρει τη νίκη.

Τελικά ο Μούγκερλι πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού σε χρόνο 3:23:25 και ο Ταμουρίδης ολοκλήρωσε με διαφορά 1΄16″. Ο Θεσσαλονικίος ποδηλάτης – τεχνικός διευθυντής του Θράκα Ιππέα θα παραμείνει στην Κροατία όπου την Πέμπτη θα πάρει μέρος στον τετραήμερο αγώνα Istrian Trophy.

Τα αποτελέσματα του Porec Trophy

1. Ματέιχ Μούγκερλι (Σλοβενία) 3:23:25
2. Γιαν Τράτνικ (Σλοβενία) +00:01
3. Ντάνιελ Άουερ (Αυστρία) +00:07
29. Γιάννης Ταμουρίδης (Ελλάδα) +01:16