Με έναν Εβρίτη στον πάγκο του, οδηγείται εκ του ασφαλούς ο ΟΦΗ στην παραμονή!!!

Την πιο μεγάλη νίκη μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών πέτυχε το περασμένο Σάββαο ο ΟΦΗ, καθώς κέρδισε τον Μίλωνα με 3-2 σετ στο τάι μπρέικ στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου και εξασφάλισε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την παραμονή του στην κατηγορία.

Ηταν μια νίκη-κατάθεση ψυχής απέναντι σε μια απο τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, στην οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο ο εβρίτης που έχει αναλάβει προπονητής στον κρητικό σύλλογο εδώ και μερικούς μήνες: ο Δημήτρης Ζλατιλίδης.

Ο ίδιος πανηγύρισε έξαλλα με τους παίκτες του το νικηφόρο αποτέλεσμα, που φέρνει πια τον ΟΦΗ αγκαλιά με τη σωτηρία. «Με τη νίκη αυτή κατά 90% έχουμε δέσει την παραμονή. Είμαστε πολύ κοντά στο στόχο. Είχαμε αρκετά προβλατα τραυματισμών, τα παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους. Κάναμε υπερπροσπάθεια. Ηταν μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Μου έδωσαν μεγάλη χαρά», σχολίασε ο θρακιώτης τεχνικός.

O Ζλατιλίδης, που πέρυσι οδήγησε την ομάδα παίδων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ξεκίνησε την σεζόν βγάζοντας  δελτίο στον Ηρακλή Χαλκίδας, ως παίκτης- βοηθός προπονητή, αλλά γρήγορα μετακόμισε στο Ηράκλειο της Κρήτης για λογαριασμό της ιστορικής ομάδας του ΟΦΗ.

Η καταγωγή του Δημήτρη είναι από το χωριό Πρωτοκλήσσι του Δήμου Σουφλίου. Μοιραία, ξεκίνησε την καριέρα του ως παίκτης στον Έβρο Σουφλίου (1990-93) και κατόπιν αγωνίστηκε σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης (1996-2006), Αριστοτέλη Σκύδρας (2006-07),  ΟΦΗ (2012-14)  και Γ.Ε. Αλεξανδρούπολης (2007-12, 2014-15).

Στις δηλώσεις του, ο τεχνικός του ΟΦΗ έκανε ιδαίτερη αναφορά στον δεύτερο πασαδόρο της ομάδας τον Δήμο Αυτζιόγλου, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι λόγω θλάσης στη μέση που υπέστη ο βασικός πασαδόρος Κυριάκος Μουτάφης το περασμένο Σάββατο.

«Έκανε σπουδαίο παιχνίδι και τον ευχαριστώ πολύ» ανέφερε ο τεχνικός του ΟΦΗ για τον συμπατριώτη του (κατάγεται και αυτός από το Σουφλί) αλλά και διαχρονικά συμπαίκτη του, αφού Ζλατιλίδης και Αυτζιόγλου υπήρξαν συμπαίχτες τόσο στον ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου όσο και στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και στον ΟΦΗ.