ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση του Άρη Πετεινού με τον Άρη Αβάτου (+photos)

Παιχνίδι με αρκετά καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις εκατέρωθεν διεξήχθη στο γήπεδο του Πετεινού με τον τρίτο της βαθμολογίας Άρη Αβάτου να κερδίζει με 2-1 τον τοπικό Άρη Πετεινού σε μια αναμέτρηση που δεν έλειψε και η ένταση, με τις δύο ομάδες να έχουν απο μια αποβολή.

Μπορεί να μην υπήρχε ουσιαστικά μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον όμως τόσο ο Άρης Πετεινού όσο και ο περσινός πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας Άρης Αβάτου ήθελαν το παιχνίδι για διαφορετικούς λόγους. Η νεανική ομάδα του Πετεινού αιφνιδίασε τους αντιπάλους της και μόλις στο 1′ λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν μετά απο κάθετη πάσα του Μπουρλόγλου ο Ανδρέας Καντηλάφτη βγήκε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας του Αβάτου και με πλασέ νίκησε τον Ράπτη για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα έχοντας την κατοχή της μπάλας και με την συμπλήρωση 11′ λεπτών αγώνα κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Πάρη Κοτόπουλο να κάνει εξαιρετική μπαλιά στον Μαγουλά που πρόλαβε την έξοδο του Αναστασιάδη και με πλασέ έκανε το 1-1.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και οι δύο ομάδες έχασαν απο έναν παίκτη λόγω τραυματισμού, καθώς αποχώρησε τραυματίας ο Βαγγέλης Κασάπογλου του Πετεινού, και με ενοχλήσεις ο Σουκρήογλου Σουκρή του Αβάτου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν κυρίως με κόντρα επιθέσεις εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα των Καραμπατζάκη και Καντηλάφτη να δώσουν ξανά το προβάδισμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν είτε απο  τα άκρα είτε απο τον άξονα να ανοίξουν διαδρόμους στην άμυνα του Πετεινού και να απειλήσουν την εστία του Αναστασιάδη, κάτι που δεν κατάφεραν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αβάτου μπήκε πιο δυνατά και στο 56′ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με σκόρερ έναν πρώην παίκτη του Πετεινού, καθώς μετά απο ωραία σέντρα του Μαγουλά απο τα αριστερά ο Εφεντόπουλος, που μέχρι τον Γενάρη αγωνιζόταν στον Πετεινό, με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο τέρμα του Αναστασιάδη για το 2-1.  Μετά το γκολ το παιχνίδι απόκτησε μια άγρια ομορφιά με εκατέρωθεν προσπάθειες για να έρθει το γκολ, μέχρι το 70′ όταν μετά απο μονομαχία στο χώρο του κέντρου του Πουρναράκη με τον Μπουρλόγλου τα… αίματα άναψαν με αντεγκλήσεις όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων  λύθηκε η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε, με τον διαιτητή της συνάντησης Γιάννη Γκιαούρη να αποβάλει με απευθείας κόκκινη τους Μπουρλόγλου(Πετεινός) και Φεταχίδη(Άβατο). Στα τελευταία 15 λεπτά δεν υπήρχε κάτι αξιοσημείωτο με το 2-1 να είναι το τελικό σκορ και την ομάδα του Αβάτου να φεύγει νικήτρια απο τον Πετεινό.

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι με την φανέλα του Πετεινού του Αιμίλιου Ρέβη, που μάλιστα φόρεσε το περιβραχιόνιο, καθώς ο Ρέβης ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, με τον ίδιο εμφανώς συγκινημένο να αποχαιρετά την “οικογένεια” του στην Ξάνθη όπως τόνιζε ο ίδιος. Στα θετικά της συνάντησης η χρησιμοποίηση αρκετών νεαρών απο την ομάδα του Πετεινού, καθώς στο συγκεκριμένο ματς  αγωνίστηκαν 5 ποδοσφαιριστές κάτω των 18(Νίκος Μαλαδένης, Αναστάσιος Τσούλφας, Κυριάκος Χατζηκυριάκος, Βαγγέλης Μαλαδένης, Γιάννης Θώμογλου). Στον Άρη Αβάτου υπήρχε ικανοποίηση για την εμφάνιση της ομάδας και πλέον άπαντες στην ομάδα του Αβάτου περιμένουν το επόμενο παιχνίδι με τον Ορφέα στα Μάγγανα. Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Γιάννης Γκιαούρης με βοηθούς τους Απόστολο Χρυσέλη και Γιώργο Γκώγο.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ(Αν. Νεοφυτίδης): Αναστασιάδης, Νεανίδης(87′ Θώμογλου), Μαλαδένης Ν., Ρέβης, Κασάπογλου(29′ λ.τρ. Μαλαδένης Βαγγ.), Παναγιώτου, Καντηλάφτη, Μπουρλόγλου, Καραμπατζάκης, Τσούλφας, Χατζηκυριάκος(53′ Στρεμμένος)

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ(Κ. Κετσιεμενίδης): Ράπτης, Πουρναράκης, Μπουνταγκίδης, Φεταχίδης, Κουτσομιχάλης, Σουκρήογλου (31′ λ.τρ. Εφεντόπουλος), Γκέκας, Ταχτσίδης, Κοτόπουλος (83′ Γεωργιάδης), Μαγουλάς(71′ Ελμασίδης), Καραγιάννης.