Το pregame της αναμέτρησης ανάμεσα στον ΑΟ Ορεστιάδας και τον ΠΑΟΚ

Στην Ορεστιάδα πέφτει η αυλαία της 19ης αγωνιστικής με το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην Ορεστιάδα και τον ΠΑΟΚ που διεξάγεται στο «Νίκος Σαμαράς» και θα παίξει σημαντικό ρόλο για τις δύο ομάδες που θέλουν να βελτιώσουν τη θέση τους στη βαθμολογία.

Η Ορεστιάδα προέρχεται από τις νίκες στους αγώνες με τον Άρη και την Λαμία και βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον Εθνικό που είναι στην 7η θέση αλλά πλέον αισθάνεται την ανάσα του Ηρακλή και της Παναχαϊκής που πήραν τρίποντα με τη Λαμία και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

Ο κεντρικός της Ορεστιάδας Αλέξανδρος Χήρας είπε στην ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ: «Όταν παίζεις με τον ΠΑΟΚ ότι και να πεις είναι λίγο. Σίγουρα έχουμε ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα γιατί στην έδρα μας πάντα παίζουμε καλά. Ο ΠΑΟΚ είναι πληγωμένος αλλά πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι ώστε να κάνουμε λίγα λάθη και να έχουμε ρυθμό. Θέλουμε να αποφύγουμε τα πλέι άουτ γιατί μας πλησίασαν απειλητικά ο Ηρακλής και η Παναχαϊκή. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική γνώρισε ήττα σοκ από τον Φοίνικα στη Θεσσαλονίκη αλλά μετά την ήττα των συριανών από την Κηφισιά το Σάββατο αναπτερώθηκαν οι ελπίδες του για να προλάβει το πλασάρισμα στην 3η θέση. Ο ΠΑΟΚ έχει 36 βαθμούς, έναντι 42 του Φοίνικα και με τρίποντο θα πλησιάσει στο -3. Ο Γιάννης Καλμαζίδης τις τελευταίες δύο ημέρες είδε και τον Αμερικανό Λι να κάνει κανονικά προπόνηση ξεπερνώντας το πρόβλημα στη μέση του.

Ο ορεστιαδίτης λίμπερο του ΠΑΟΚ Δημήτρης Γκαράς δήλωσε: «Λείπω 10 χρόνια από την Ορεστιάδα αλλά κάθε φορά που γυρίζω σπίτι μου αισθάνομαι κάπως περίεργα. Στην εξέρα βρίσκονται οι δικοί μου άνθρωποι, αλλά όταν ξεκινάει ο αγώνας τα ξεχνάω όλα και θέλω νίκη για την ομάδα μου. Έχουμε εξοικιωθεί με την ιδέα πως θα πάρουμε την 4η θέση και θα βρεθούμε αντίπαλοι πολλές φορές με τον Ολυμπιακό. Δε μας πειράζει αυτό. Στόχος μας είναι να παίζουμε καλά και να βελτιωνόμαστε. Για αυτό θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση. Εκτός των άλλων κάθε νίκη βοηθάει και στην ψυχολογία που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας και είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε για να επαναλάβουμε τις περσινές επιτυχίες».

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων μέχρι και το 2007 οπότε και η Ορεστιάδα υποβιβάστηκε στην Α2 η ακριτική ομάδα με τον ΠΑΟΚ έδωσαν συνολικά 28 αγώνες και o δικέφαλος έχει προβάδισμα 15-13. Ο ΠΑΟΚ έχει σερί νικών 8-0. Η Ορεστιάδα νίκησε για τελευταία φορά τον ΠΑΟΚ το 2004. Η αναμέτρηση ξεκινά στις 18:00 το απόγευμα, μεταδίδεται απευθείας τηλεοπτικά από τη Nova και διαδικτυακά από το ThrakiSportS…