«Διαζύγιο» μεταξύ Λεβέντ Σαδίκ και καπνοπαραγωγών Θράκης – Ολοκληρώθηκε άδοξα η συνεργασία τους 

Άδοξα ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης με τον επιχειρηματία κ. Λεβέντ Σαδίκ, έναν ακριβώς χρόνο μετά από τη σύναψή της. Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2015 είχε ανακοινωθεί επίσημα η ανάληψη από τον κ. Σαδίκ ενός κεντρικού ρόλου στη νεοσύστατη εταιρία «Μπασμάς Θράκης», μέσω της οποίας οι καπνοπαραγωγοί της περιοχής μας φιλοδοξούν να επεξεργάζονται και να προωθούν μόνοι τους τα καπνά, τα οποία παράγουν.

Από τις 25 Φεβρουαρίου, όμως, ο μέχρι πρότινος μάνατζερ της εταιρίας αποτελεί «ξένο σώμα» για την «Μπασμάς Θράκης», όπως ο ίδιος γνωστοποίησε με τη δημοσιοποίηση της σχετικής καταγγελίας της σύμβασης εργασίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαδίκ δήλωσε ότι παραιτείται από όλα τα καθήκοντά του στην ως άνω εταιρία, «λόγω του φόρτου εργασίας που έχω και της διαφοράς απόψεων μεταξύ μας».

Η εξέλιξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απρόσμενη, με το σκεπτικό ότι μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα ο επιχειρηματίας φερόταν διατεθειμένος να «ξελασπώσει» τους καπνοπαραγωγούς της περιοχής, εξαγοράζοντας το χρέος της εταιρίας Μιχαηλίδη και καταβάλλοντάς τους τις οφειλές, ύψους σχεδόν 2 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, από καλά πληροφορημένες πηγές μαθαίνουμε ότι το επίμαχο ακριβώς ζήτημα ήταν αυτό που προκάλεσε το μεγάλο «ρήγμα» ανάμεσα στη διοίκηση του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών και στον κ. Λεβέντ Σαδίκ. Εξάλλου, το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν υπαρκτό εδώ και αρκετούς μήνες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η υπόθεση της εξαγοράς του χρέους Μιχαηλίδη φαίνεται πως οδήγησε σε κορύφωση τις διενέξεις και είχε ως συνέπεια την οριστική λύση της επίμαχης συνεργασίας. Θ.Σ.

ΠΗΓΗ: www.paratiritis-news.gr