Ασκήθηκε εισαγγελική δίωξη κατά Νέστου Χρυσούπολης και Εθνικού Αλεξανδρούπολης για πιθανή χειραγώγηση του μεταξύ τους αγώνα

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη στις συμμετέχουσες ομάδες στη συνάντηση Νέστος Χρυσούπολης-Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που διεξήχθη στις 13 Δεκεμβρίου 2015 και έληξε με νίκη 3-0 του Νέστου, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρείται ύποπτος για προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους («στημένοι»), θεωρώντας ότι οι συγκεκριμένες ομάδες είναι ύποπτες για την χειραγώγησή του.

ypoptoi-agones-nestosethnikosΕίχε προηγηθεί έγγραφο της εταιρείας ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης Sportradar προς την ΕΠΟ, μια ιστορία στην οποία έχει αναφερθεί δύο φορές στον τελευταίο ενάμισι μήνα το ThrakiSportS μετά από ισάριθμες αναφορές στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη».

Η ουσία είναι ότι ο εισαγγελέας με τα στοιχεία που διαθέτει δεν κρίνει ως ύποπτη τη μία μόνο από τις δύο ομάδες αλλά και τις δύο. Θεωρητικά κινδυνεύουν μέχρι και με απευθείας υποβιβασμό, πρακτικά όμως είναι απίθανο να τεκμηριωθεί κάτι τέτοιο, για αυτό και όλες οι μέχρι τώρα υποθέσεις ουσιαστικά οδηγούνται στο αρχείο.

Ωστόσο η δίωξη αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού είναι η πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά που ασκείται δίωξη για πιθανή χειραγώγηση αγώνα για στοιχηματικούς σκοπούς σε ερασιτεχνικά σωματεία και για αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος – όπως τυπικά και νομικά θεωρείται η Γ’ Εθνική.  Το επίμαχο παιχνίδι, όπως προαναφέρθηκε, διεξήχθη στις 13 Δεκεμβρίου και έληξε με 3-0 υπέρ του Νέστου.

Επίσης, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε τέσσερις ΠΑΕ της Football League και  για αγώνες τους, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι  Πρόκειται για τις ΠΑΕ Αχαρναϊκός, Ζάκυνθος, Παναχαϊκή και Απόλλωνας Σμύρνης, οι οποίες θα δώσουν εξηγήσεις για τις αναμετρήσεις Αχαρναϊκός-Ζάκυνθος 1-0 (20/12/2015) και Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης 0-2 (21/12/2015).

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ προς τους διαπιστευμένους συντάκτες αναφέρει:

 

Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη:
 – Σε βάρος των ΠΑΕ Νέος Αχαρναϊκός και Ζάκυνθος για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας.
– Σε βάρος των ΠΑΕ Παναχαϊκή και Απόλλων Σμύρνης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας.
 – Σε βάρος των σωματείων Νέστος Χρυσούπολης και Εθνικός Αλεξανδρούπολης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας.