Μια ενδεκάδα άλογα στο πάρκινγκ του Πανθρακικού Σταδίου! Προπονούνται για την παρέλαση της Κομοτηνής!!!

Ένας από τους στόχους του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής κατακτήθηκε, αφού η συμμετοχή του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου με άλογα είναι γεγονός. Ο σύλλογος θα παρελάσει με έφιππα και πεζοπόρα μέλη, με την λήξη της πολιτικής παρέλασης και πριν την έναρξη της στρατιωτικής.

Μια… ενδεκάδα εφίππων έχει ήδη ενημερωθεί και ήδη ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές παρελάσεις και οι πρόβες από την περασμένη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στον χώρο της Ολυμπιάδας Κομοτηνής στο πάρκινγκ του Πανθρακικού Σταδίου.

Εκεί έγιναν οι δοκιμαστικές και εκεί μεταφέρθηκαν για το σκοπό αυτόν τα άλογα από τους ιππείς τους. Οπως μάλιστα ανέφερε η εφημερίδα «Χρόνος», οι άνθρωποι του Ιππικού Ομίλου ξεκίνησαν τις πρόβες, ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή διέλευση των αλόγων στην παρέλαση.

Έτσι σχημάτισαν ομάδες και με μπροστάρη τον ιππέα που φέρει την ελληνική σημαία, παρέλασαν σε σχηματισμούς, ανά δυάδες, επιχειρώντας τα άλογα να είναι στη σειρά και σε σωστή απόσταση το ένα από το άλλο.

Ταυτόχρονα με την βοήθεια μουσικών έγινε δοκιμή, προκειμένου να διαπιστωθεί πως αντιδρούν τα άλογα στους ήχους από τα τύμπανα. Έτσι οι πρόβες έγιναν μετά μουσικής για να συνηθίσουν τα άλογα στον ήχο.  Αρχικά για ορισμένα από τα άλογα ο ήχος αυτός ήταν η αφορμή για να αναστατωθούν, όμως οι ιδιοκτήτες τους με επιμονή και υπομονή, προσπαθούσαν και τελικά κατάφεραν να τα ηρεμήσουν.

Ήδη η πρώτη ομάδα του Ομίλου ετοιμάζεται για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ενώ η πρόεδρος του Ομίλου Έλλη Τσομπανίδου έκανε γνωστό ότι “σε κάθε παρέλαση θα συμμετέχουν διαφορετικοί ιππείς για να έχουμε την ευκαιρία όλοι μας να ζήσουμε αυτή την εμπειρία”.

Το στοίχημα των ανθρώπων του Ιππικού είναι να τιμήσουν την εθνική επέτειο με μεγαλοπρέπεια, έφιπποι στα άλογά τους και δίνοντας ένα διαφορετικό στίγμα στη φετινή 25η Μαρτίου στην Κομοτηνή.