Η πραγματική βαθμολογία της Γ’ Εθνικής! Μειώθηκε η διαφορά του Εθνικού από την παραμονή αλλά έχει ματς παραπάνω…

Με συμπληρωμένες 23 από τις 34 αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, κοντά στα δύο τρίτα του μαραθωνίου, έχουν αρχίσει οι υπεύθυνοι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και των ομάδων τους υπολογισμούς τους για την υπόθεση παραμονή, αφού για στην κορυφή ο Άρης έχει “καπαρώσει” την πρώτη θέση.

Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα το ThrakiSportS σας παρουσιάζει την πραγματική βαθμολογία της Γ’ Εθνικής, αφού άλλες ομάδες έχουν να κάνουν το ρεπό τους και άλλες έχουν να πάρουν εύκολο τρίποντο άνευ αγώνος με τον Εθνικό Σερρών ή Γαζώρου που αποχώρηε από το πρωτάθλημα στα μέσα του πρωταθλήματος.

Έτσι άλλες ομάδες έχουν μπροστά τους δεξαμενή 11 αγώνων για να αντλήσουν τους βαθμούς που επιθυμούν και άλλες δεξαμενή 10 αγώνων και μέσα σε αυτές δυστυχώς είναι και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Ο κυπελλούχος της ΕΠΣ Έβρου, Έβρος Σουφλίου βρίσκεται σε δεινή θέση και την νεα χρονιά μετά από αρκετά χρόνια στην Γ’ Εθνική, επιστρέφει στην Α’ άλλωστε είναι γνωστό ότι κατά πάσα πιθανότητα θα εγκαταλείψει την κατηγορία, ενώ από την άλλη σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, πιο δύσκολη από ότι νομίζουν οι περισσότεροι φίλοι του, βρίσκεται ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Η ομάδα του Εθνικού που ακόμα δεν έχει κάνει το ρεπό της για τον δεύτερο γύρο, έχει μπροστά της 10 παιχνίδια τελικούς για να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση και όχι 11, όπως άλλες ομάδες που μάχονται με τον ίδιο στόχο. Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι στην πραγματικότητα η απόσταση από την σωτηρία δεν είναι τέσσερις πόντοι, όπως δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας, αλλά επτά και το Βυζάντιο Κοκκινοχώνατος και τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Εθνικός ήδη έχει μέσα στους βαθμούς της συγκομιδής του αυτούς με τον Εθνικό Σερρών, ενώ αντίθετα οι περισσότερες από τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω του, όπως το Αγιονέρι, η Κοζάνη και ο Λαγκαδάς δεν τους έχουν πάρει.  Aν προστεθούν αυτοί οι δεδομένοι βαθμοί σε όσες ομάδες δεν τους έχουν λάβει, αυτόματα η υπόθεση σωτηρία δυσκολεύει αφού η παραμονή πάει όχι τέσσερις αλλά επτά βαθμούς πάνω από τον Εθνικό, o oποίος θα δώσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος έναν αγώνα λιγότερο σε σχέση με τις ομάδες του Καμπανιακού, του Αγιονερίου, της Κοζάνης και του Λαγκαδά που θεωρητικά κυνηγά, αλλά θα έχουν μια επιπλέον ευκαιρία από αυτόν για να πάρουν βαθμούς.

Αναλυτικά, οι ομάδες που είναι να παίξουν τις προσεχείς αγωνιστικές με τον Εθνικό Γαζώρου και κατά συνέπεια θα προσθέσουν δεδομένα τρεις βαθμούς στην συγκομιδή που έχουν αυτήν την στιγμή είναι οι Δόξα Δράμας, Εβρος Σουφλίου, Άρης, Καβάλα, Ηρακλής Αμπελοκήπων, Εθνικός Αγιονερίου, Λαγκαδάς, Νέστος Χρυσούπολης, Απόλλων Καλαμαριάς, Κοζάνη.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ρεπό δεν έχουν κάνει και κατά συνέπεια έχουν ένα ματς λιγότερο να δώσουν από τους υπόλοιπους μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος οι Δόξα Δράμας, Απόλλων Καλαμαριάς, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, Απόλλων Κρύας Βρύσης, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Θύελλα Φιλώτα και Έβρος Σουφλίου.

Αναλυτικά παρακάτω η βαθμολογία ως έχει αυτή τη στιγμή αλλά και η πραγματική βαθμολογία, με προστιθέμενους τους τρεις βαθμούς στις ομάδες που είναι να κερδίσουν στα χαρτιά το ματς με τον Εθνικό Γαζώρου:

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (μετά από 23 αγωνιστικές):

1. Αρης Θεσσαλονίκης 56*
————————————
2. Νέστος Χρυσούπολης 45
3. Δόξα Δράμας 43
4. Απόλλων Καλαμαριάς 37
5. Καβάλα 36*
6. Εορδαϊκός 33*
7. Καμπανιακός 32*
8. Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 31
9. Εθνικός Ν. Αγιονερίου 28*
—————————————–
10. Κοζάνη 27*
11. ΑΠΕ Λαγκαδά 26*
12. Απόλλων Κρύας Βρύσης 27
13. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 24
14. Ηρακλής Αμπελοκήπων 21*
15. Θύελλα Φιλώτα 21
16. Έβρος Σουφλίου 11
17. Εθνικός Σερρών αποχώρησε

* Με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν κάνει το ρεπό τους, άρα όσες δεν έχουν αστερίσκο θα δώσουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ένα ματς λιγότερο από τις υπόλοιπες.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (με προστιθέμενους τους βαθμούς με Εθνικό Σερρών):

1. Αρης Θεσσαλονίκης 59*
————————————
2. Νέστος Χρυσούπολης 48
3. Δόξα Δράμας 46
4. Απόλλων Καλαμαριάς 40
5. Καβάλα 39*
6. Εορδαϊκός 34*
7. Καμπανιακός 32*
8. Εθνικός Ν. Αγιονερίου 31*
9. Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 31
—————————————–
10. Κοζάνη 30*
11. ΑΠΕ Λαγκαδά 29*
12. Απόλλων Κρύας Βρύσης 27
13. Ηρακλής Αμπελοκήπων 24*
14. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 24
15. Θύελλα Φιλώτα 21
16. Έβρος Σουφλίου 14
17. Εθνικός Σερρών αποχώρησε

* Με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν κάνει το ρεπό τους, άρα όσες δεν έχουν αστερίσκο θα δώσουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ένα ματς λιγότερο από τις υπόλοιπες.