Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά την πρόκριση της Μπενφίκα επί του Εθνικού

Η Μπενφίκα επικράτησε και στο δεύτερο παιχνίδι του Εθνικού, αυτή τη φορά με 3-2 σετ στην Αλεξανδρούπολη, σφραγίζοντας έτσι το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Challenge Cup, ενώ οι Θρακιώτες αποχαιρέτησαν με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση, πραγματοποιώντας μία εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη και τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Μετά το τέλος του ματς μίλησαν οι προπονητές των δύο ομάδων, Σάκης Μουστακίδης και Ζοζέ Ζαρντίμ, αλλά και ο πασαδόρος του Εθνικού Σταύρος Κασαμπαλής καθώς επίσης και ο mvp του παιχνιδιού Ούγκο Γκασπάρ της Πορτογαλικής ομάδας.

Ο τεχνικός του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε : «Το πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε στην πρόκριση. Μπορούσαμε κάτι καλύτερο. Είχαμε πει πριν το παιχνίδι ότι αν χαλάσουμε την υποδοχή της Μπενφίκα εχουμε τύχη. Ετσι κι έγινε στο 1ο σετ. Μετά όμως έστρωσε η υποδοχή τους και δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τον εξαιρετικό τους διαγώνιο Γκασπάρ. Κάναμε την προσπάθειά μας αλλά το άσχημο ξεκίνημα του 2ου σετ και ατομικά λάθη στα κρίσιμα σημεία μας κόστισαν. Είμαι περήφανος για όλη την προσπάθεια των αθλητών μου».

Ο προπονητής των Πορτογάλων Ζοζέ Ζαρντίμ τόνισε: «Είχαμε το πλεονέκτημα της νίκης του πρώτου αγώνα και χρειαζόμασταν δύο σετ κάτι που μας διευκόλυνε.  Ωστόσο, μετά την απώλεια του 1ου σετ έπρεπε να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας και να βελτιώσουμε την απόδοσή μας. Ο Εθνικός πίστεψε στην πρόκριση και μας πίεσε. Βελτιώσαμε την υποδοχή μας, πιέσαμε από το σερβίς και αντιδράσαμε σωστά, φτάνοντας την πρόκριση».

Ο πασαδόρος των Εβριτών Σταύρος Κασαμπαλής επισήμανε: «Ήμασταν κοντά στο σκορ , μέναμε μέσα στο παιχνίδι  αλλά στις κρίσιμες στιγμές η Μπενφίκα ειχε την εμπειρία και το κατι παραπάνω. Μας έλλειψε το κάτι παραπάνω για να κάνουμε τη διαφορά στο 2ο και στο 3ο σετ».

Ο ηγέτης και πολυτιμότερος παίκτης της Μπενφίκα στον επαναληπτικό με τον Εθνικό, Ούγκο Γκασπάρ δήλωσε: «Είμαστε ευτυχισμένοι που πήραμε την πρόκριση στα ημιτελικά, για δεύτερη φορά μάλιστα μέσα στην Αλεξανδρούπολη. Στόχος μας να πάμε και πάλι στον τελικό. Η πρόκριση δεν ήταν εύκολη. Ο φετινός Εθνικός ήταν καλύτερος σε σχέση με πέρυσι και έγινε μάχη την οποία κερδίσαμε στις λεπτομέρειες».