Προσφυγή Εθνικού για τον Άντριτς αλλά και… κίνδυνος προσφυγών κατά Εθνικού για παλιά χρέη

Παραμονή του εντός έδρας αγώνα με την Μπενφίκα για τα προημιτελικά του Challenge Cup, φαίνεται ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει βαλθεί κάθε χρόνο να δίνει ειδήσεις που θα μας απασχολήσουν έντονα το προσεχές διάστημα.

Όπως αποκαλύπτει το thrakisport.gr, τον δρόμο της επίσημης καταγγελίας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης FIVB με παράλληλη ενημέρωση στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία CEV επέλεξε ο Εθνικός, για να εισπράξει τα οφειλόμενα χρήματα από τη μεταγραφή του Λέο Άντριτς στη Λουγκάνο!

Οι Ελβετοί έχουν δώσει μόνο τα μισά χρήματα από αυτά που συμφωνήθηκαν μεταξύ των δύο ομάδων και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να κάνει καταγγελία στις διεθνείς ομοσπονδίες, ζητώντας άμεσα εντός εβδομάδας τα χρήματα που υποστηρίζει ότι του οφείλονται. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της (ευρωπαϊκής) δικαιοσύνης, με σοβαρό το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί η ρήτρα ακύρωσης της μεταγραφής και να επιστρέψει ο Άντριτς στον Έβρο, για την επόμενη σεζόν.

Η δημοσιοποίηση ωστόσο της είδησης αυτής προκαλεί ένα μικρό ζήτημα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, καθώς η διοίκησή του φέρεται να χρησιμοποιεί την μέθοδο που η ίδια προσπαθεί να πείσει να μην ακολουθήσουν πρώην στελέχη της ομάδας, τα οποία έχουν λαμβάνειν από το ΤΑΑ Εθνικός. Τα χρέη που δημιούργησαν οι προ του Γ. Γεωργιάδη διοικήσεις είναι πολλά και μπορεί η ίδια να επιθυμεί να διαφυλάξει τα συμφέροντα της ομάδας, ωστόσο θα βρεθεί εκτεθειμένη αν ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο των καταγγελιών και των δικαστικών διεκδικήσεων όλοι αυτοί στους οποίους χρωστά το ΤΑΑ Εθνικός.

Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κατατεθούν προσφυγές με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, από πρόσωπα που έχουν προσφέρει πολλά στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο εκφράζεται και η άποψη ότι η δημοσιοποίηση αυτής της είδησης αποσκοπεί στο να πειστούν αυτοί στους οποίους χρωστιούνται χρήματα ότι η νέα διοίκηση προσπαθεί να βρει πόρους για να τους ικανοποιήσει, κάτι που εν πολλοίς θα φανεί αν τελικά δοθούν τα χρήματα από την Λουγκάνο, οπότε θα πρέπει την άλλη εβδομάδα το ΤΑΑ Εθνικός να προχωρήσει στην καταβολή μέρους και των δικών του οφειλομένων.

Βέβαια, αυτό ενέχει και άλλους κινδύνους, καθώς ενδεχομένως και άλλα πρόσωπα που έχουν χρωστούμενα από τον Εθνικό, μαθαίνοντας ότι εντός της εβδομάδας είναι πιθανό να έρθει ζεστό χρήμα στην ομάδα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής Άντριτς, ενδεχομένως να δημιουργήσουν… ουρά για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους, τώρα που η ομάδα θα εμφανίζεται να έχει χρήματα (και ενώ έχουν προηγηθεί και οι επιχορηγήσεις από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση Γεωργιάδη δείχνει να ακροβατεί σε ναρκοπέδιο, όπου όποια κίνηση και να κάνει για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της, κινδυνεύει να δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα, πληρώνοντας τα χρέη της προκατόχου της. Αίσθηση ωστόσο προκαλεί και ο χρόνος της αποκάλυψης της διεκδίκησης των οφειλομένων στον Εθνικό με τον τρόπο που προαναφέρθηκε, μέσω επίσημης καταγγελίας σε FIVB και CEV, μόλις μια ημέρα πριν τον μεγάλο επαναληπτικό του Εθνικού με την Μπενφίκα.

Έναν χρόνο πριν, πάλι μια ημέρα πριν τον εντός έδρας επαναληπτικό με την Μπενφίκα, από το ίδιο μέσο ενημέρωσης όταν είχε αποκαλυφθεί η «είσοδος» του Απόστολου Τσιπίδη στην ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που προκάλεσε μια περιπέτεια από την οποία είναι άγνωστο αν η ομάδα έχει οριστικά ξεμπλέξει. Τότε είχε παρουσιαστεί ότι έρχεται κάτι σαν… σωτήρας, κάτι που είχε αμφισβητηθεί έντονα από το ThrakiSportS, με αποτέλεσμα μάλιστα να λοιδορηθεί τότε για αυτό αυτή η ιστοσελίδα.

Έναν χρόνο μετά, η υπόθεση Τσιπίδη είναι μια πονεμένη ιστορία, που δείχνει να κάνει «τζιζ» για πολλούς, αλλά θα έχει την ευκαιρία στο προσεχές μέλλον να (ξανα)ασχοληθεί μαζί της το ThrakiSportS, με αφορμή την επέτειο του ενός έτους από την εμπλοκή του στα δρώμενα της ομάδας. Μέχρι τότε, προέχει το παιχνίδι με την Μπενφίκα, όπου όλοι στην Αλεξανδρούπολη ελπίζουν να έρθει η μεγάλη ανατροπή και η ιστορική πρόκριση στους τέσσερις της Ευρώπης- και καλό θα ήταν οι πάντες στην πρωτεύουσα του Έβρου να εστιάσουν σε αυτό.