Περισσότερος κόσμος βρέθηκε στον τελικό της ΕΠΣ Θράκης από ό,τι στον Πανθρακικό!

Αίσθηση προκάλεσε σε πολλούς η δυναμική και μαζική παρουσία του κόσμου στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο Ενωσιακό Γήπεδο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Κομοτηνής.

Την στιγμή που την επόμενη μέρα με το ζόρι πήγαν 1.000 άτομα στο ΔΑΚ Κομοτηνής για να στηρίξουν στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα την μεγάλη ομάδα της πόλης, τον Πανθρακικό, στο Ενωσιακό που βρίσκεται εκτός πόλης και δεν πας χωρίς αυτοκίνητο, βρέθηκε μεγαλύτερος αριθμός για έναν αγώνα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

051Οι φιλαθλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΠΣ Θράκης και γέμισε την εξέδρα του «Γ. Παπαδριέλλης», αλλά και τον φιλανθρωπικό κουμπαρά , αφού τα 2 ευρω της εισόδου πήγαν ως γνωστόν για φιλαθρωπικό σκοπό, στους εθελοντές σαμαρίτες του Ερυθρού Σταυρού που έδωσαν το παρών και σε αυτόν τον αγώνα με πέντε διασώστες αλλά και στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα  ι.χ κατέκλησαν το παρκιγκ ενω εφταναν εως τον κεντρικο δρομο Κομοτηνης –Κοσμιου. Ανάμεσα στους επίσημους ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Σταυρίδης, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργος Ζηλούδης αλλά και εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη.

Επίσης, στις κερκίδες το μάτι του ThrakiSportS διέκρινε τον γενικο αρχηγο του Πανθρακικού Χάρη Μαυροματη μαζι με τον Ιγκορ, τον Λαδάκη, τον Ντιγκινί, τον Δημήτρη Χασομέρη, μεταξύ των παικτών που βρέθηκαν και μάλλον… ζήλεψαν από αυτήν την γιορτή σε σχέση με το τι086 συμβαίνει στους δικούς τους αγώνες. Επίσης στο γήπεδο βρέθηκαν πολλοί παίκτες, προπονητές και παράγοντες άλλων ομάδων του νομού Ροδόπης.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι και η διοργανώτρια ΕΠΣ Θράκης είχε ετοιμάσει πολλά χάπενινγκς για να ικανοποιήσει τους φιλάθλους που γέμισαν το Ενωσιακό. Στο ημίχρονο υπήρχαν χορευτικά από την σχολή Let’s Dance, ενώ ιδιαίτερα σχολιάστηκε το γεγονός ότι πετάχτηκαν δέκα μπάλες προς την κερκίδα για να κερδίσουν ισάριθμοι φίλαθλοι.

Η είσοδος των ομάδων έγινε μαζί με την φιλαρμονική του Νέου Σιδηροχωρίου να τις συνοδεύει, ενώ πιο πριν υπήρξε λαϊκό πρόγραμμα από τον πολιτιστικό σύλλογο Ροδίτη. Στις κερκίδες κυμάτιζαν οι σημαίες με τα σήματα των δύο φιναλίστ, μαζί φυσικά με αυτήν της ΕΠΣ Θράκης ενώ οι τελικοί κυπελλούχοι εμφάνισαν και τρομπέτα στο τέλος, για τα πανηγύρια.

081Γενικά, ήταν μια μεγάλη γιορτή, με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων να φροντίζει από την παραμονή να δώσει το σύνθημα της ευγενούς άμιλλας για τον μεγάλο αγώνα παραχωρώντας το προηγούμενο βράδυ γεύμα και στους δύο φιναλίστ σε ξενοδοχειο της πολης, οπου παραβρεθηκαν οι παικτες των δύο ομαδων, οι προπονητες και οι παραγοντες σε ενα φιλικο κλιμα.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έγινε. Ήταν μια γιορτή του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που στέφθηκε από επιτυχία και καλό θα ήταν να παραδειγματίσει αρκετούς, για τον τρόπο που πρέπει να προσεγγίζουν τους φιλάθλους…