Παρουσιάστηκαν στο Ζάππειο τα Run Greece του 2016! Στις 25 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη!!!

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Αίγλη του Ζαππείου, στην Αθήνα, η συνέντευξη Τύπου για την διοργάνωση των Run Greece που θα πραγματοποιηθούν και το 2016 σε έξι πόλεις της Ελλάδος, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται για τρίτη χρονιά και αυτή της Αλεξανδρούπολης.

Η διοργάνωση  Run Greece ξεκίνησε από τον ΣΕΓΑΣ το 2013 θα προσθέσει ακόμα ένα κρίκο με τους έξι φετινούς αγώνες δημοσίου δρόμου που γεωγραφικά καλύπτουν ολόκληρη τη χώρα. Η αρχή θα δοθεί στη Λάρισα στις 27 Μαρτίου  και η συνέχεια θα γραφτεί στο Ηράκλειο 17 Απριλίου, στα Ιωάννινα 8 Μαΐου, στην Καστοριά 15 Μαΐου. Στην Αλεξανδρούπολη η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου και η αυλαία θα κλείσει στην Πάτρα 9 Οκτωβρίου 2016.

 

Στην παρουσία στην Αίγλη του Ζαππείου παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο ανώτερος διευθυντής εταιρικών σχέσεων της WIND Γιώργος Τσαπρούνης, ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνων ΣΕΓΑΣ σε δημόσιο δρόμο και βουνό Γιάννης Μαμουζέλος και εκπρόσωποι των πόλεων που συμμετέχουν στο φετινό Run Greece. Την Αλεξανδρούπολη εκπροσώπησε ο πρώην αντιπρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός Κώστας Πατερόπουλος, που εξακολουθεί να έχει την ευθύνη του στίβου του συλλόγου, ο οποίος πάντως αίσθηση προκαλεί ότι παρουσιάζεται από το δελτίο Τύπου του ΣΕΓΑΣ ως «εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης».

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο γιος του αείμνηστου μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, Δημήτρης και η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Μαρία Πολύζου, αλλά και ο νεαρός πρωταθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Μάρκος Γκούρλιας, που μόλις την περασμένη Κυριακή κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Ανωμαλου Δρόμου στο Μαρκόπουλο, στα 8 χιλιόμετρα για άνδρες κάτω των 23 ετών.

«Αποτελεί την μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Θράκης. Η διά βίου άθληση μπήκε πλέον στη ζωή των συμπολιτών μας. Υπάρχει συνεργασία με πολλούς φορείς ενώ κύριος στόχος μας αποτελεί να συνδέσουμε τον αγώνα με παράλληλες δράσεις όπως διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδας κλπ.», επισήμανε ο Κώστας Πατερόπουλος, κατά την σύντομη παρουσία και ομιλία του στην Αίγλη του Ζαππείου. «Η συνεργασία ΣΕΓΑΣ-WIND αποτελεί εχέγγυο και εγγύηση για την αρτιότητα των αγώνων. Επιθυμία μου είναι να δείξουμε στην κοινωνία την προσπάθεια μας και τις ικανότητες μας», είπε από την πλευρά του ο Μάρκος Γκούρλιας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντινής επισήμανε: «Η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα όταν γίνεται προς όφελος των πολιτών με σχέδιο και δράσεις που ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες είναι σπουδαία. Έχει σημασία ότι οι δράσεις αυτές γίνονται στην ελληνική περιφέρεια η οποία έχουμε διαπιστώσει οτι είναι αδικημένη στα αθλητικά ζητήματα. Για αυτό και αποτελεί στόχο μας η αποκατάσταση των σταδίων ώστε να μην είναι επικίνδυνα για την προπόνηση αθλητών και πολιτών».

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κωστας Παναγόπουλος ανέφερε από την πλευρά του: «Το Run Greece  δικαιώνει την απόφαση μας να οργανώσουμε αυτούς τους αγώνες διότι κάθε χρόνο ξεπερνά τον στόχο μας που είναι να βγάλουμε στο δρόμο τους κατοίκους των πόλεων που συμμετέχουν στη διοργάνωση και να βάλουν την άθληση στη ζωή τους. Για να το πετύχουμε επιλέξαμε πόλεις με ιστορία, παράδοση στον αθλητισμό και τοπικές κοινωνίες που στηρίζουν τον αγώνα. Παράλληλα το Run Greece συνδυάζει τη μαζικότητα με σπουδαίες επιδόσεις από κορυφαίους αθλητές».

Τέλος, ο Γιάννης Μαμουζέλος αποκάλυψε: «Ο ΣΕΓΑΣ θέλησε να συνδυάσει αγώνες μαζικής συμμετοχής με τον αγωνιστικό χαρακτήρα για να δώσει κίνητρο σε αθλητές να εντάξουν τους αγώνες στο ετήσιο πρόγραμμα τους. Φέτος καθιερώνουμε πριμ για τους τρεις πρώτους και πρώτες κάθε αγώνα». Η αρχή θα γίνει στα τέλη του μήνα από την Λάρισα, ενώ όπως προαναφέρθηκε, στην Αλεξανδρούπολη το Run Greece φέτος θα φιλοξενηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου.