Ο Θρακιώτης που έχασε για πρώτη φορά τρόπαιο μετά από 8 συμμετοχές χωρίς ήττα σε τελικούς

Ο Νίκος Τρίχας μπορεί να αναδείχθηκε mvp του τελικού του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης, όπως και ο χρυσός σκόρερ Ξενοδοχίδης, ωστόσο γεύτηκε το πικρό ποτήρι της ήττας για πρώτη φορά σε τελικό και περιορίστηκε στο να σηκώσει ως αρχηγός μόνο το τρόπαιο του φιναλίστ.

034Η περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου με την Δόξα Προσκυνητών ήταν ο όγδοος τελικός στον οποίο είχε λάβει μέρος ο τρίχας, και είχε μέχρι το Σάββατο ένα μοναδικό ρεκόρ αφού είχε στεφθεί σε όλους κυπελλούχος (ακόμα και στα χρόνια που αγωνιζόταν εκτός Ροδόπης, στον Έβρο αλλά και στην Λαμία).

Ωστόσο η παράδοση αυτή έμελλε να σπάσει στον ένατο τελικό. Ο Νίκος Τρίχας γεύτηκε την πίκρα της ήττας σε τελικό για πρώτη φορά και μάλιστα στις καθυστερήσεις. Έμεινε μόνο για παρηγοριά με τον προσωπικό τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα, τίτλο που δόθηκε και στον χρυσό σκόρερ της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου Ξενοδοχίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τρίχας είχε για ακόμα μια φορά κοντά του την οικογένειά του, όχι μόνο στην εξέδρα αλλά και στον… πάγκο. Ο Γιάννης Τρίχας εκτέλεσε χρέη γενικού αρχηγού στον τελικό για τους Προσκυνητές, ενώ για το Σιδηροχώρι τον ρόλο αυτό τον είχε ο Σάκης Ρούσης.