ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Νίκη κορυφής για τις Γυναίκες της Ασπίδας στο “Ελ Θράκικο” με τον ΓΑΣ(+photos)

Την δεύτερη νίκη σε ισάριθμα  παιχνίδια στο πρωτάθλημα Γυναικών σημείωσε η Ασπίδα Ξάνθης που επικράτησε του ΓΑΣ Κομοτηνή με 56-49, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γυναικών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ που διεξήχθη στο κλειστό Γυμνασήριο “Χριστίνα Χριστοδούλου” του Ευμοίρου Ξάνθης.

Οι φιλοξενούμενες μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης παίκτριες του Παπαδόπουλου να έχουν το προβάδισμα και να καταφέρνουν μάλιστα με την λήξη του πρώτου μέρους να είναι μπροστά με 7 πόντους(20-27). Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχος ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει όμως οι παίκτριες του ΓΑΣ έβρισκαν λύσεις στα… προβλήματα που τους έβαζε η Ξανθιώτικη ομάδα που κατάφερε απλά να κατεβάσει την διαφορά στους 5 πόντους(35-40) με το τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην με τα παίκτριες του Νεδίμ Καρά Αχμέτ αποδίδοντας εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση να κάνουν την πλήρη ανατροπή και με επιμέρους σκορ 21-9 να φτάνουν σε μια πολύ σημαντική νίκη που ουσιαστικά τις εξασφαλίζει την πρόκριση στην τελική φάση. 

Κορυφαίες για την ομάδα της Ξάνθης ήταν οι Σταυρούλα Καραλίδου, Λένα Αντώνογλου και Δήμητρα Καραλή ενώ και οι υπόλοιπες παίκτριες της Ξανθιώτικης ομάδας έδωσαν σημαντικές λύσεις στο σκοράρισμα και κυρίως στην άμυνα όταν χρειάστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Διαιτητές: Ρουκάς – Μπάμπης

Δεκάλεπτα: 08-10, 28-27(ημίχρονο), 35-40, 56-49(τελικό αποτέλεσμα

ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ: (Καρά Αχμέτ Νεδήμ) Σουλιώτη 6, Καραλίδου Στ. 17, Χαλκίδου, Κουτρουβέλη, Παπαδοπούλου 4, Καραλή 10, Αντώνογλου 12(2), Μαμαλίγκατζη 3(1), Καραλίδου Β. 2, Γκιρκίζα, Μεχμέτ Ουστά 2

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ(Θ. Παπαδόπουλος): Καμένου, Φωκιάδου  10(2), Πετρίδου, Ξενοκώστα  2, Νάση 2, Τσακίρη 15, Λιούρτα 6, Κρίκη, Δημητρακούδη 5, Δουκούτση  3(1), Νικολαίδου  6