Ένα χρυσό και τρία χάλκινα μετάλλια έφεραν στην Κομοτηνή από το Πανελλήνιο Ζίου Ζίτσου οι Budo Academy Fighters

Εννιά συμμετοχές, τέσσερις θέσεις στο βάθρο κι μία από αυτές στο ψηλότερο σκαλί του που σημαίνει ένα χρυσό μετάλλιο, ήταν ο απολογισμός για την Budo Academy Fighters του Πάρη Μαρινέλη, η οποία και συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου.

Η διοργάνωση διεξήχθη τα δύο προηγούμενα Σαββατοκύριακα στο ολυμπιακό κλειστό γυμναστήριο Άνω Λιοσίων, πρώτα για τις ηλικίες άνω των 15 ετών κι έπειτα για τις ηλικίες κάτω των 15 ετών. Σημαντικότερη διάκριση αποτελεί το χρυσό μετάλλιο της Νικολέτας Τελάκη στην κατηγορία κοριτσιών κάτω των 15 ετών, μία αθλήτρια που από ό, τι φαίνεται έχει μέλλον στο άθλημα.

Εννιά ήταν οι συμμετέχοντες από την Κομοτηνή στο 15ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου και συγκεκριμένα με τους αθλητές Κωνσταντίνο Στοΐτση, Ουφούκ Μουμίν και Γιώργο Αγαλιανός στην κατηγορία άνω των 21 ετών, Σερχάν Οσμάν στην κατηγορία κάτω των 21 ετών, Κωνσταντίνο Προσαλεντή, Άρη Δίγκα, Θανάση Καβούνη και  Θοδωρή Χριστόπουλο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών, και την Νικολέτα Τελάκη στην κατηγορία κάτω των 15 ετών.

«Συνολικά μέρος πήραν 2.000 αθλητές στο fighting system, στο duo system και ne-waza system σε τέσσερις ημέρες πρωταθλήματος. Εμείς σαν ακαδημία Budo Fighters μαζί με τον Πανθρακικό Σύλλογο Ζίου Ζίτσου πήραμε μέρος με εννιά αθλητές, οκτώ άντρες και μία γυναίκα. Μπορέσαμε και αποσπάσαμε τρεις τρίτες θέσεις, μία από τον Σερχάν Οσμάν στα 69 κιλά και -21 ετών, και άλλες δύο από τον Κώστα Στοΐτση στην κατηγορία σωμάτων ασφαλείας και στην κατηγορία -94 κιλά και +21 ετών», αναφέρει ο ιδιοκτήτης της ακαδημίας και εκπαιδευτής Πάρης Μαρινέλης για το πρώτο μέρος του πανελληνίου.

Ωστόσο οι επιτυχίες δεν σταμάτησαν εκεί. «Το επόμενο Σαββατοκύριακο ήταν για τις πιο μικρές κατηγορίες, δηλαδή για τις ηλικίες -12 και -15 ετών, όπου και κατεβάσαμε την Νικολέτα Τελάκη, η οποία κι έφερε την πρώτη θέση στην κατηγορία -15 ετών. Φέραμε ένα χρυσό μετάλλιο στην Κομοτηνή, κι ακόμη ένα μετάλλιο στον σύλλογό μας. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, διότι με αυτή την πρώτη θέση ανεβαίνουμε αρκετά σε βαθμούς στην κατάταξη της ομοσπονδίας. Πλέον συνεχίζουμε για το πρωτάθλημα Β. Ελλάδος που διεξάγεται στις 6 Μαρτίου στη Βέροια, όπου και θα κατεβούμε σύσσωμοι με όλες τις ηλικίες και κατηγορίες», προσθέτει ο Π. Μαρινέλης, που μίλησε στην εφημερίδα “Χρόνος”.