Το pregame του νέου “τελικού” για τον Πανθρακικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, LIVE ThrakiSportS)

Μια ακόμη πολύ σημαντική αναμέτρηση θα δώσει ο Πανθρακικός στο ΔΑΚ Κομοτηνής, απέναντι στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα και θέλει τους τρεις βαθμούς ωστε να διατηρήσει ζωντανές τις λίγες ελπίδες του απέναντι σε έναν αντιπαλο που έχει ξεφύγει αρκετά από την ζώνη υποβιβασμού έχοντας 11 βαθμούς διαφορά από τους Κομοτηναιους, επτα παιχνίδια πριν το τέλος (17:15, LIVE ThrakiSportS).

O κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού από την αρχή σχεδόν του πρωταθλήματος Πανθρακικός, και τελευταίος στην ισοβαθμία του με την Καλλονή που κέρδισε το Σάββατο στην Λέσβο τον Πλατανια με 2-1, αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Κομοτηνή, έχοντας την χειρότερη εντός έδρας ομάδα και χρειάζονται μονο την νίκη ώστε να μειώσουν την διαφορά από τις ομάδες που κυνηγούν. Σε αυτό το εντός έδρας παιχνίδι οι Κομοτηναίοι θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα και στις νίκες εντός Κομοτηνής όπως στις 20 Δεκεμβρη με τον Παναθηναικό (1-0). Εντός έδρας σε έντεκα αγώνες έχει μόνο αυτή την νίκη, 3 ισοπαλίες και δυστυχως επτά ήττες.

O Πανθρακικός μετά και την μεγάλη εκέινη και μοναδική του νίκη στο πρωτάθλημα επί του Παναθηναικού είναι επτά αγώνες χωρίς νίκη, παίρνοντας τρεις μόλις βαθμούς και πετυχαίνοντας ένα γκολ στην Λιβαδειά στο τέλος του αγώνα. Ετσι βρίσκεται πλεον τελευταίος στην βαθμολογία με 14 πόντους, στο -11 απ’ τον ΠΑΣ και στο -10 από Ατρόμητο και την Βέροια που έχουν 24 βαθμούς.

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου, αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής για το κρίσιμο ματς με τους Ηπειρώτες τους Ροζέριο Μάρτινς και Ουάλτερ Φερνάντεθ. Ειδικά ο αποκλεισμός του πρώτου αφήνει πολλά ερωτήματα, μιας κι ο Βραζιλιάνος μέσος είναι από τους πιο έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες της ομάδας.

Αναλυτικά η αποστολή του Πανθρακικού: Αθανασιάδης, Γιούδας, Παπαγεωργίου, Μπουγαΐδης, Χρήστου, Ποτουρίδης, Πεταυράκης, Ρούσσος, Ηλιάδης, Τσιάρας, Γαβριηλίδης, Μπαϊκαρά, Φωτάκης, Μουδούρογλου, Χαβίτο, Ντιγκινί, Νικόλτσης, Χασομέρης, Ίγκορ.

Από την άλλη ο Γιάννης Πετράκης δεν έχει σημαντικές απουσίες, αφού και ο Σταύρος Τσουκαλάς είναι πλέον έτοιμος. Εκτός έμεινε ο τιμωρημένος Γαρουφαλιάς και οι Φερφελής, Ιωάννου.

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΣ στην οποία συμμετέχει και ο πρωην πορτιέρο του Πανθακικού Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Περιστερίδης, Πασχαλάκης, Τζημόπουλος, Κοζορώνη, Σκόνδρας, Γιάκο, Λίλα, Κούτρης, Μιχαήλ, Ακόστα, Τσουκαλάς, Στρούνα, Μανιάς, Μπέριος, Καρανίκας, Ίλιτς, Ναδάλες, Ηλιάδης, Νικολιάς.

Ο ΠΑΣ αυτή την στιγμή βρίσκεται δωδέκατος με 25 βαθμούς και εκτός έδρας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και επτά ήττες.

Στην Κυριακάτικη αναμέτρηση του Πανθρακικού με τον ΠΑΣ Γιάννενα στο ΔΑΚ Κομοτηνής ορίστηκε ο Αναστάσιος Παπαπέτρου απο την ΕΠΣ Αθηνών με βοηθούς τους Χασάν Κούλα (Ξάνθης) και Ζησιμόπουλος (Πειραιά), με τεταρτο τον Σκουλά της ΕΠΣ Σερρών.

Πολύ άσχημη παράδοση για τον Πανθρακικό εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα σε 17 αγώνες (για Α, Β και Γ’ Εθνική), όπου έχει μόλις 1 νίκη (τη σεζον 2013-14 με 2-0), 7  ισοπαλίες και 9 ήττες με τέρματα συνολικά 10-24. Στην Κομοτηνή έχει 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ για την Super League στο ΔΑΚ Κομοτηνής έχει σε 4 αγώνες ο Πανθρακικός έχει 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες με τέρματα 4-6.

Αναλυτικά η προϊστορία των αναμετρήσεων μεταξύ Πανθρακικού και ΠΑΣ Γιάννινα :

Σεζόν 2005-2006 (Γ’ Εθνική): ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός 1-0
Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Σεζόν 2006-2007 (Β’ Εθνική): ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός 1-0 (Β’ Εθνική)
Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Σεζόν 2007-2008 (Β’ Εθνική): ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός 1-0 (Β’ Εθνική)
Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

Σεζόν 2009-2010 (Super League): ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός 2-0
Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Σεζόν 2010-2011 (Football League): ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός 2-1
Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

Σεζόν 2012-2013 (Super League): ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός 0-0
Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-3

Σεζόν 2013-2014 (Super League): ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός 1-1
Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Σεζόν 2014-2015 (Super League): ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός 2-2
Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Σεζόν 2015-2016 (Super League): ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός 2-0
Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα (?)