Το pregame της αναμέτρησης Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Κηφισιά (17:00, LIVE ThrakiSportS)

Τη ρεβάνς για το αποκλεισμό του με 3-1 τέσσερις ημέρες μετά την αναμέτρηση τους στα προημιτελικά του κυπέλλου ψάχνει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που θα αντιμετωπίσει και πάλι την δεύτερη Κηφισιά, αυτή τη φορά στον Έβρο για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League (17:15, LIVE ThrakiSportS)

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει 22 βαθμούς μετά από 17 αγώνες και δεν αισθάνεται ασφαλής στην 8αδα όσο ανεβαίνουν με φόρα οι ομάδες που ακολουθούν στον βαθμολογικό πίνακα όπως η Ορεστιάδα και ο Ηρακλής Πετοσφαίριση. Για το λόγο αυτό θέλει οπωσδήποτε το τρίποντο, αλλά και να πάρει και μία άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό από το κύπελλο λίγες ημέρες πριν τον αγώνα της χρονιάς με την Μπενφίκα την προσεχή Τετάρτη στην Αλεξανδρούπολη στον επαναληπτικό προημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ.

Ο προπονητής του Εθνικού, Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Μετά τον αποκλεισμό μας από το κύπελλο έχουμε στρέψει το ενδιαφέρον μας στο Τσάλεντζ Καπ και στο πρωτάθλημα για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Θεωρώ πως η ομάδα μου αδικείται από τη βαθμολογική θέση που βρίσκεται και πληρώνει πολλές ατυχίες που είχαμε από την αρχή. Έρχεται δύσκολη εβδομάδα. Θέλουμε νίκη με την Κηφισιά για να ανέβουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και κοντά στην 5η θέση. Μία νίκη θα μας ανεβάσει και την ψυχολογία ενόψει του αγώνα με τη Μπενφίκα. Η Κηφισιά έχει πολύ καλή υποδοχή και μπλοκ – άμυνα και πρέπει να ακολουθήσουμε άριστη τακτική».

Η Κηφισιά με 39 βαθμούς βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας και με νίκη ενδέχεται να εξασφαλίσει και μαθηματικά την είσοδο της στην 4αδα τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου. Οι κηφισιώτες θέλουν να κρατήσουν και το πλεονέκτημα έδρας στα ημιτελικά και για αυτό παλεύουν να κρατηθούν στη 2η θέση.

Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης τόνισε: «Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αντιμετωπίζουμε ξανά τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αυτή την φορά στην έδρα του. Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι από αυτό του κυπέλλου. Το πλεονέκτημα τώρα είναι στην δική τους πλευρά καθώς είναι γηπεδούχοι. Από την πλευρά μας κοιτάμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μας. Πέρα από το αποτέλεσμα, εμείς θέλουμε να βελτιωνόμαστε και να παίζουμε καλύτερο βόλεϊ. Κοιτάμε να εξασφαλίσουμε το στόχο μας και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».
Προβάδισμα του Εθνικού

Διαιτητές της αναμέτρησης στην Αλεξανδρούπολη θα είναι οι Δεληκωστίδης και Στεργιόπουλος.

Η αναμέτρηση θα είναι η 22η μεταξύ των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα και ο Εθνικός προηγείται στις νίκες με 12-9. Σε 10 αγώνες στην Αλεξανδρούπολη ο Εθνικός προηγείται με 8-2 νίκες.