Άγγιξε το όριο για το Λονδίνο ο Κατραντζής, αλλά το έχασε για μόλις 0,03 του δευτερολέπτου

Ακόμα μία εξαιρετική κούρσα πρόσθεσε ο Χρήστος Κατραντζής ολοκληρώνοντας την παρουσία του στο βελγικό πρωτάθλημα κολύμβησης, αγγίζοντας το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα 100μ. ελεύθερο.

Ο Ξανθιώτης κολυμβητής του Ολυμπιακού, ήταν 3ος στον τελικο ολοκληρώνοντας τον αγώνα σε 49.42. Ο Κατραντζής έχασε το όριο για το Λονδίνο μόλις για 0,03 του δευτερολέπτου και θεωρείται βέβαιο ότι θα τα καταφέρει την ερχόμενη εβδομάδα στο χειμερινό πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ.

Το 49.42 είναι 5η καλύτερη επίδοση του Κατραντζή στα 100μ. ελεύθερο. Στον πρωινό προκριματικό των 100μ. ελεύθερο, ο Ξανθιώτης κολυμβητής είχε προκριθεί στον τελικό επίσης με την τρίτη καλύτερη επίδοση, κάνοντας 50.21.

Με το ατομικό του ρεκόρ να είναι 49.07 και το όριο 49.39, έδειξε ότι είναι σε πολύ κατάσταση για να τσεκάρει το εισιτήριο του για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λονδίνου σε ατομικό αγώνισμα, καθώς η παρουσία του με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. ελεύθερο θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο Χρήστος Κατραντζής  κατέβηκε για πρώτη φορά τα 23 δευτερόλεπτα στα 50μ. ελεύθερο και αυτό δείχνει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση.