To pregame της αναμέτρησης Λαμία – ΑΟ Ορεστιάδας (18:00, LIVE ThrakiSportS)

To απόλυτο στις αναμετρήσεις της με την Λαμία θέλει να συνεχίσει στο «Χαλκιοπούλειο» ο ΑΟ Ορεστιάδας που θέλει το τρίποντο ώστε να εξασφαλίσει την οχτάδα και να αποφύγει τα πλει άουτ παραμονής, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που δίνουν αγώνα επιβίωσης και με ήττα αποχαιρετουν απ’ ευθείας την Volley League από την 18η αγωνιστική.

Η ομάδα της Ορεστιάδας με 20 βαθμούς βρίσκεται στην 8η θέση αλλά αισθάνεται την πίεση από Παναχαική, Αρη και Ηρακλή που την ακολουθούν. Οι εβρίτες έχουν να νικήσουν εκτός έδρας ένα γύρο και συγκεκριμένα από τις 29 Νοεμβρίου όταν επικράτησαν του Άρη στη Μίκρα με 3-1 σετ. Ο Πλάμεν Κριστόφ είπε: «Μας περιμένει δύσκολος αγώνες. Η Λαμία από τότε που ανέλαβε ο Ντραγκίεφ αξιοποιεί τις δυνάμεις της και θα είναι πολύ δύσκολη η προσπάθεια μας. Ξέρουμε πως η Λαμία παίζει το μέλλον της στην κατηγορία αλλα κι εμείς θέλουμε να τελειώνουμε για την υπόθεση της 8αδας».

Στη Λαμία χαρακτηρίζουν την αναμέτρηση με την Ορεστιάδα «ντέρμπι δίχως αύριο» και δεν έχουν άδικο καθώς μόνο με νίκη οι «ρουμελιώτες» θα μειώσουν τη διαφορά του -7 από Αρη και Ηρακλή που μάλιστα κοντράρονται στη Μίκρα και θα ΄έχουν ελπίδες να συνεχίσουν στα πλει άουτ.

Η Λαμία τελευτάια εμφανίζεται ανεβασμένη, αφού στους δύο τελευταίους εντός έδρας αγώνες με τον Άρη και την δεύτερη Κηφισιά πήρε 4 βαθμούς και θέλει να συνεχίσει την συγκομιδή βαθμών.

O εβρίτης αθλητής του Γ.Σ.Λαμία, Δημήτρης Δημητριάδης είπε: «Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί στο σέρβις και την υποδοχή. Πρέπει να μπούμε δυνατά γιατί παίζουμε στην έδρα μας και χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Ο προπονητής της Λαμίας Πέτιο Νταγκίεφ που μάλιστα θα αναμετρηθεί με τον συμπατριώτη του Πλάμεν Κριστόφ δήλωσε: «Πρέπει να μπούμε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού δυνατά και να παλέψουμε σε ολόκληρο τον αγώνα για να πάρουμε το «καθαρό» τρίποντο. Πρέπει να νικήσουμε την Ορεστιάδα γιατί χρειαζόμαστε βαθμούς».

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Γεωργουλέας και Ονόπας.

Αυτή είναι η 4η φορά που οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο πρωτάθλημα, αφού την περσινή σεζόν και τις δύο φορές (3-1 στην Λαμία, 3-0 στην Ορεστιάδα) νίκησε ο ΑΟΟ όπως και φέτος στον Α΄γύρο με 3-1 σετ.