A2 Aνδρών: Τρίποντο παραμονής για τη ΓΕΑ απέναντι στη ΜΕΝΤ

Σπουδαία νίκη σημείωσε η Γυμναστική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης επί της ΜΕΝΤ με 3-0 σετ στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του Γ’ ομίλου της Α2 Ανδρών, κάνοντας σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία, ξεφεύγοντας από την ζώνη των πλέι άουτ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη ΓΕΑ να μπαίνει δυνατά, καθώς προηγήθηκε 9-6 απέναντι στους Θεσσαλονικείς, έχοντας πολύ καλή απόδοση σε άμυνα και επίθεση. Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τους Εβρίτες, που έφτασαν στο 20-12 με άριστη λειτουργία σε επιθετικό τομέα και μπλοκ, επικρατώντας στο πρώτο σετ της ΜΕΝΤ με 25-18, έχοντας ως κορυφαίους τους Αρχοντούδη και Δαλδαβερένη.

Στο δεύτερο σετ οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν στην επίθεση και με εξαιρετική παρουσία στο μπλοκ από τον Τσιγγελίδη , βρέθηκαν μπροστά 4-6 και 9-13 κόντρα στους Θρακιώτες. Όμως οι παίκτες της ΓΕΑ άλλαξαν την κατάσταση, καθώς έκαναν την ανατροπή με 17-15, εξαιτίας του καλού σερβίς του Μπουφίδη, φθάνοντας στην κατάκτηση του σετ με 25-20.

Οι Εβρίτες του Ηλία Κρεούζη από την αρχή του τρίτου σετ προηγήθηκαν με 5-3 και δείχνοντας ψυχραιμία σε άμυνα και επίθεση, άνοιξαν τη διαφορά στο 18-13 με πρωταγωνιστές τους Ανδρεάδη και Μπουφίδη, καθώς η ομάδα του Φρέντυ Μπρουκς δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Έτσι οι γηπεδούχοι κέρδισαν και το τρίτο σετ 25-18, παίρνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο, με το οποίο ουσιαστικά “κλείδωσε” η παρουσία των Θρακιωτών και την επόμενη σεζόν στην Α2 κατηγορία, ενώ αντίθετα η ΜΕΝΤ θα προσπαθήσει να αποφύγει τον υποβιβασμό στους αγώνες των πλέι άουτ, που θα ακολουθήσουν μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Τα σετ: 3-0 (25-18, 25-20, 25-18)

ΓΕΑ (Κρεούζης): Αρχοντούδης, Ανδρεάδης, Δαλδαβερένης, Μπουφίδης, Κώτας, Κωνσταντινίδης, Μπαξεβανίδης (λ)

MENT (Μπρουκς): Γεωργιάδης, Αντωνίου, Μωσίδης, Κουτσονίκας, Βέκρης, Τσιγγελίδης, Αντωνιάδης (λ) / Κουρτίδης, Πολιτίδης, Κολτσιάκης, Τσάρας