Έγραψε ιστορία η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου! Κυπελλούχος ΕΠΣ Θράκης για πρώτη της φορά!!!

Η Δόξα Νέου Σηδηροχωρίου είναι η νέα κυπελλούχος της ΕΠΣ Θράκης, μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Δόξας Προσκυνητών στον δραματικό τελικό που διεξήχθη στο γήπεδο του ραδιοφωνικού Σταθμού Κομοτηνής.

Όλα κρίθηκαν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Στο δεύτερο από τα τρία λεπτά ο ξενοδοχίδης ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους ανθρώπους της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου στα ουράνια, μετά από φάση διαρκείας.

Ο Σουλτανίδης εκτέλεσε ένα φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Γιαννακίδη ο οποίος πάσαρε στον Ξενοδοχίδη και αυτός με γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ και ουσιαστικά χάρισε στο Ν. Σιδηροχώρι το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του.

Είχε προηγηθεί ένα μάλλον ανιαρό και αδιάφορο δεύτερο ημίχρονο, που είχε μόνο δύο αξιοσημείωτες φάσεις, αμφότερες για τους Προσκυνητές, που διαμαρτυρήθηκαν για ένα πέναλτι σε χέρι αμυντικού στο 82′ χωρίς να το δώσει ο διατητής Κουμπαράκης.

Η Δόξα Προσκυνητών, που θεωρούνταν το φαβορί πριν την έναρξη του αγώνα καθότι και πρωτοπορος στην βαθμολογία, διαμαρτύρεται και για μια φάση στο 40ο λεπτό όταν ο Βασιλακάκης έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Ζουπιάδη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε με υπόδειξη του δεύτερου βοηθού για επιθετικό φάουλ.

Στο πρώτο ημίχρονο ακυρώθηκε πάντως και ένα τέρμα του Ν. Σιδηροχωρίου  σε πλασέ του Δανίδη, που χρεώθηκε όμως με επιθετικό φάουλ στον Κίτσο.Από εκεί και πέρα, όσες σημαντικές ευκαιρίες χάθηκαν, αφορούσαν το πρώτο ημίχρονο και μάλλον ήταν μοιρασμένες και για τις δύο ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα, στο ημίχρονο και μετά το τέλος του υπήρξαν πολλά χάπενινγκς που είχε ετοιμάσει η ΕΠΣ Θράκης, που είδε το γήπεδο να γεμίζει από κόσμο πληρώνοντας το αντίτιμο των δύο ευρώ που πήγαινε για φιλανθρωπικούς σκοπούς, στους πρόσφυγες αλλά και στους εθελοντές διασώστες που βοηθούν στην ιατρική κάλυψη του πρωταθλήματος.

Περισσότερα σε λίγο με πλούσιο φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση …