Τετραπλή συμμετοχή από την Θράκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου στο Μαρκόπουλο

Στο Ολυμπιακό ιππικό κέντρο του Μαρκόπουλου θα διεξαχθεί την Κυριακή το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Συνολικά 423 είναι οι αθλητές και 277 οι αθλήτριες που δηλώθηκαν στις κατηγορίες ανδρών, ανδρών Β, εφήβων, παίδων,  γυναικών, νεανίδων και κορασίδων.

Μεγάλη μάχη αναμένεται στην κατηγορία των ανδρών καθώς στα δέκα χιλιόμετρα έχουν δηλωθεί πολλοί καλοί αθλητές, ανάμεσά τους ο Αλεξανδρουπολίτης Δήμος Μαγγίνας (αυτή είναι άλλωστε η απόστασή του). Ο Μαγγίνας θα τρέξει με τα χρώματα του Παναθηναϊκού, αφού το φθινόπωρο πήρε μεταγραφή από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για το τριφύλλι.

Θα έχει σημαντικούς αντιπάλους όπως ο Ανδρέας Δημητράκης, ο Κώστας Νακόπουλος, ο  Φάνης Μιχαηλάς, ο Κώστας Γκελαούζος, ενώ θα τρέξει και ο μαραθωνοδρόμος Χριστόφορος Μερούσης καθώς και ο τριαθλητής Γρηγόρης Σκουλαρίκης.

Στο δρόμο των 8χλμ. ξεχωρίζει το όνομα του νεαρού νεοαποκτηθέντος αθήτή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Μάρκου Γκούρλια, ενώ στους έφηβους υπάρχουν ο Θανάσης Καλάκος, ο Άγγελος Βασιλείου και οι Χρήστος και Τάσος Παπούλιας. Επίσης, μια τρίτη θρακιώτικη συμμετοχή έχουμε στα 4 χιλιόμετρα παίδων με τιν Ιωάννη Ντούβελο του Διομήδη Βιστωνίδας.

Στις γυναίκες ξεχωρίζουν στο 8άρι οι συμμετοχές των δύο αθλητριών που πήραν την πρόκριση για τον μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς, η Σοφία Ρήγα και Ρη άνια Ρεπούλη, καθώς επίσης και οι Αναστασία Καρακατσάνη, Ξανθίππη Ραυτοπούλου, Τίνα Κεφαλά, η τριαθλήτρια Ντενίζ Δημάκη καθώς και η σύμβουλος του υφυπουργού αθλητισμού Μάγδα Γαζέα.

Από πλευράς Θράκης επίσης, αξίζει να αναφεθρεί η συμμετοχή της Ξένιας Καζιμίροβα του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης. Στο 6αρι των γυναικών Β, εκτός την Αναστασία Μαρινάκου, τη Σοφία Πιτούλη και τη Ζωή Ανδρικοπούλου, ενδιαφέρον έχει και η συμμετοχή της 200αρας και 400αρας, Ελπίδας Καρκαλάτου.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου θα διεξαχθεί στην Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στο Ολυμπιακό ιππικό κέντρο του Μαρκόπουλου.