Πραγματοποιήθηκε η δράση της Παραολυμπιακής Ημέρας στο Γυμνάσιο Ξυλαγανής

Πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας η δράση της «Παραολυμπιακής ημέρας στο σχολείο» στο Γυμνάσιο Ξυλαγανής σε συνεργασία με τον σύλλογο ατόμων με αναπηρία «Περπατώ».

Η δράση έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη (23/2) στο κλειστό γυμναστήριο και στην αυλή του σχολείου, με συμμετέχοντες στη δράση τους οι μαθητές και των τριών τάξεων του γυμνασίου.

Η δράση περιελάμβανε 6 σταθμούς επίδειξης παραολυμπιακών αθλημάτων και έναν σταθμό ενημέρωσης, στον οποίο ο διεθνής αθλητής του ράγκμπι με αμαξίδιο και μέλος του Συλλόγου «Περπατώ», Φάνης Παπαδημητρίου, μίλησε στους μαθητές για το συγκεκριμένο άθλημα και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με την κινητική αναπηρία.

Οι σταθμοί ήταν: μπάσκετ σε αμαξίδιο, boccia, παραολυμπιακό κίνημα, βόλεϊ καθιστών, badminton σε αμαξίδιο, στίβος για άτομα με προβλήματα όρασης, χρήση χειρήλατου αμαξιδίου. Πάνω από 40 παιδιά από τις τρεις τάξεις του γυμνασίου πέρασαν από όλους τους σταθμούς σε ομάδες.

Οι μαθητές μέσω του παιχνιδιού και της διασκέδασης έμαθαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το παραολυμπιακό κίνημα και τα παραολυμπιακά αθλήματα. Στόχος της δράσης αυτής ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών μέσω της βιωματικής άσκησης.