Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό της ΕΠΣ Θράκης! Στη σέντρα οι Δόξες Προσκυνητών και Ν. Σιδηροχωρίου (16:00, LIVE ThrakiSportS)

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης ανάμεσα στην Δόξα Προσκυνητών και την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, που θα ξεκινήσει στις 16:00 το απόγευμα στο Ενωσιακό Γήπεδο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Κομοτηνής.

Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν οι κατά τεκμήριο δύο κορυφαίες ομάδες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ροδόπης, η Δόξα Προσκυνητών και η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, που μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Α1 Κατηγορίας έχουν εξασφαλίσει τις δύο πρώτες θέσεις. Μάλιστα, οι δυο ομάδες έχουν από μια νίκη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα, με τους Προσκυνητές να συντρίβουν με 5-0 το Σιδηροχώρι πριν δύο Σάββατα, αλλά να χάνουν στον πρώτο γύρο με 1-0 στο Ν. Σιδηροχώρι.

Το Ν. Σιδηροχώρι στην α’ φάση απέκλεισε με 3-0 άνευ αγώνος την ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου. Στη β’ φάση των ομίλων ήταν στον 4ο όμιλο και προκρίθηκε κερδίζοντας με 4-3 τον Αλανότοπο εντός έδρας, χάνοντας με 3-0 εκτός έδρας από το Κόσμιο και κερδίζοντας για την 3η αγωνιστική στην έδρα του Ιάσμου με 2-1. Έτσι με 6 βαθμούς τερμάτισε 2ο πίσω από Κόσμιο και με συντελεστή τερμάτων 6-7 προκρίθηκε στη φάση των «8». Εκεί πέτυχε δύο εύκολες νίκες επί της Ένωσης Ασωμάτων με 3-0 στο Ν. Σιδηροχώριο και 6-1 στους Ασωμάτους. Στην ημιτελική φάση κέρδισε 2-0 την Ελπίδα Σαπών εντός έδρας και προκρίθηκε στον τελικό αν και στις Σάπες ηττήθηκε 3-1, χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Συνολικά στους 8 αγώνες είχε 6 νίκες και 2 ήττες. Σημείωσε 21 τέρματα και δέχθηκε 11.

Όσον αφορά τους Προσκυνητές, στην πρώτη φάση εύκολα κέρδισαν και απέκλεισαν εκτός έδρας με 6-1 τους Υφαντές. Στη β’ φάση κληρώθηκε στον 1ο όμιλο και με τρεις νίκες τερμάτισαν πρώτοι με 9 βαθμούς και συντελεστή τερμάτων 16-2. Πιο συγκεκριμένα κέρδισαν με 7-1 στον Δοκό, με 7-0 τη Στρύμη στην έδρα τους με 2-1 στην έδρα των Παγουρίων. Στα προημιτελικά «κοντραρίστηκε» με το Κόσμιο το οποίο κέρδισε με 2-0 στην έδρα του ΠΑΟΚ, ενώ έχασε με 3-2 μέσα στους Προσκυνητές. Τέλος, στα ημιτελικά είχε μία ισοπαλία εκτός με 3-3 στις Σάπες, με την Ηρακλή Σαπών, ενώ στους Προσκυνητές σημείωσε μία άνετη νίκη με 6-1 και βρέθηκε στον τελικό, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο συνολικός απολογισμός, μέχρι τώρα και στους οκτώ αγώνες είχε 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Σημείωσε 35 γκολ και δέχθηκε δέκα.

Στο πλαίσιο της καλύτερης προβολής του, η ΕΠΣ Θράκης οργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας συνέντευξη Τύπου, παρουσία των αρχηγών και των προπονητών των δύο ομάδων (Νίκου Τρίχα και Γιάννη Κλειτσιώτη αναφορικά με τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος Προσκυνητές, Θοδωρή Λεφή και Σάκη Σκουλή από την πλευρά του Νέου Σιδηροχωρίου). Παρών φυσικά ως οικοδεσπότης και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της ΕΠΣ Θράκης, για δεύτερη σερί χρονιά τα έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα (έχει οριστεί στα 2 ευρώ) θα πάνε για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα θα δοθούν στους πρόσφυγες αλλά και στο παράρτημα Ροδόπης του συλλόγου Διασωστών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού που εθελοντικά προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες στο πρωτάθλημα.

Πολυνίκης του θεσμού είναι ο Πανθρακικός με εννέα κατακτήσεις, ενώ ο Αστέρας Αιγείρου έχει πέντε και η Ελπίδα Σαπών τέσσερις. Τέταρτος σε κατακτήσεις είναι ο Ορφέας Κομοτηνής, που δεν υπάρχει πια, με τρεις κατακτήσεις, ενώ από δύο έχουν η ΑΕ Κομοτηνής και ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου. Ουσιαστικά αυτή είναι η 36η διοργάνωση από τότε που υπάρχει καταγραφή στοιχείων. Η Δόξα Προσκυνητών διεκδικεί το δεύτερο τρόπαιό της και μάλιστα συνεχόμενο, αφού περσι νίκησε με 1-0 το Κόσμιο στον τελικό. Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου διεκδικεί το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της.

Διαιτητής έχει οριστεί ο Στέφανος Κουμπαράκης. Υπενθυμίζουμε τον φιλανθρωπικό σκοπό στον οποίο θα πάνε τα έσοδα, για αυτό θα ήταν καλό να πάει πολύς κόσμος στο Ενωσιακό της ΕΠΣ Θράκης «Γιώργος Παπαδριέλλης». Σε κάθε περίπτωση πάντως θα υπάρχει live ενημέρωση από το ThrakiSportS…