Photos: 40 κλικ από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ξάνθης, οι απολογισμοί και η πρόταση για τους γιατρούς σε όλα τα γήπεδα

Πραγματοποιήθηκε στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Le Chalet που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, με την διοίκηση Πανίδη να βλέπει τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της να περνά ομόφωνα όπως και η πρόταση που κατέθεσε αυτή αλλά και η ομάδα του Άρη Αβάτου για την υποχρεωτική παρουσία γιατρών σε όλα τα γήπεδα απο τη νέα αγωνιστική σαιζόν 2016-2017.

Την Γενική Συνέλευση προλόγισε το μέλος της διοίκησης Αντώνης Κουτσουρλής, με την διαδικασία να ξεκινά με τον ορισμό τριών γραμματέων πρακτικογράφων έναν  από κάθε κατηγορία, και έλεγχο απαρτίας των μελών ώστε να ξεκινήσει ομαλά η διαδικασία. Από την Α’ κατηγορία ορίστηκε ο εκπρόσωπος της Ασπίδας Ξάνθης Απόστολος Πασλάκης, από την Β΄κατηγορία ο πρόεδρος της Κεσσάνης Ερασμίου Στέλιος Βαθρακάς, και από την Γ’ ο Μουσταφά Χαλήλ Ογλού του Κεραυνού Π. Κατραμίου.

Εν συνεχεία γνωστοποιήθηκε η διαγραφή τριών αδρανών σωματείων, που έχουν ξεπεράσει το απαιτούμενο όριο και έτσι διαγράφηκαν, ο λόγος για τους ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου, Δημάριο και Φίλιππος Ξάνθης 2005.

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης, που προχώρησε σε έναν μίνι απολογισμό του ενός χρόνου τον οποίο ηγείται η νέα διοίκηση την Ένωση, και του διοικητικού απολογισμού. Αρχικά αναφέρθηκε στην πολύκροτη υπόθεση της απομάκρυνσης του πρώην υπαλλήλου της Ένωσης Γιάννη Τσιπίδη και την πρόσληψη του Μπάμπη Κυρλίδη και τα οφέλη που είχε η Ένωση απο αυτή την κίνηση, αλλά και στην παρουσία του στην Επιτροπή Διαιτησίας και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Ενώ αναφέρθηκε και στα πεπραγμένα έως τώρα, σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, της νέας διοίκησης.

Στην συνέχεια δόθηκε η δυνατότητα στους παράγοντες να θέσουν ερωτήματα επί του Διοικητικού απολογισμού, με τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ Κυψέλης Βαγγέλη Καραγιαννίδη να παίρνει τον λόγο και να θέτει ζητήματα όπως της παρουσίας γιατρού σε όλα τα παιχνίδια, αλλά και της καταλληλότητας κάποιων γηπέδων της Ένωσης, ενώ σχολίασε το γεγονός της απουσίας 4 μελών της διοίκησης. Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Αναγέννησης Π. Χρύσας Μουμίν Κιρ Αλή  που αναφέρθηκε και αυτός στο φλέγον ζήτημα των γιατρών. Τέλος τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του Κερανού Π. Κατραμίου  Μουσταφά Χαλήλ Ογλού που αναφέρθηκε στο ζήτημα της αλλαγής ώρας στα παιχνίδια με ομάδες που βρίσκονται στα ορεινά του νομού, αλλά και στην σημαντικότητα της παρουσίας γιατρών στα γήπεδα.

Μετά τις απαντήσεις του προέδρου της Ένωσης στα ερωτήματα που τέθηκαν ψηφίστηκε ο Διοικητικός απολογισμός που πέρασε ομόφωνα. Ακολούθησε η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, Αλέκος Παπατζής και Σάββας Κατράνας, που παρουσιάστηκε απο τον κ. Παπατζή. Ακολούθως ο ταμίας της ΕΠΣ Ξάνθης Χακάν Ισμέτογλου τον απολογισμό εσόδων- εξόδων της περιόδου 1-1-2015 έως 31-12-2015, με τα έσοδα της Ένωσης να είναι στα 133 χιλιάδες ευρώ και τα έξοδα στα 117 χιλιάδες με την ΕΠΣ Ξάνθης να έχει ένα μικρό κέρδος 15 χιλιάδες ευρώ. Ο κ. Ισμέτογλου παρουσίασε και τον προϋπολογισμό του 2016 με έσοδα και έξοδα να είναι ισοσκελισμένα.

Παρά τα ερωτήματα που τέθηκαν απο αρκετούς παράγοντες τόσο ο Οικονομικός απολογισμός όσο και ο οικονομικός προϋπολογισμός του 2016 πέρασαν ομόφωνα απο τα παρόντα μέλη-σωματεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης.

Τέλος συζητήθηκε η πρόταση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ξάνθης αλλά και του Άρη Αβάτου για υποχρεωτική παρουσία γιατρών σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου της Ένωσης, σε διαφορετική περίπτωση να ισχύουν όσα προβλέπει ο ΚΑΠ αλλά και ο πειθαρχικός Κώδικας. Ομιλητής της πρότασης ήταν ο γνωστός χειρούργος Φώτης Κωδωνάς γνωστός για την μεγάλη προσφορά του στο ερασιτεχνικό, τόσο απο την θέση του αρχιδιαιτητή και προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας κατά το παρελθόν όσο και απο την Επιτροπή που ελέγχει τα γήπεδα, με τον γιατρό να τονίζει πόσο σημαντικό και αναγκαία είναι η παρουσία γιατρών στα γήπεδα τονίζοντας πως μπορεί να δημιουργηθεί μια ομάδα γιατρών, νοσηλευτών αλλά και μιας διασωστικής ομάδας που θα έχει τις γνώσεις του ποδοσφαίρου και θα μπορεί άμεσα να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις.

Απο όλα τα σωματεία τονίστηκε πως έφτασε επιτέλους η ώρα να οριστικοποιηθεί η υποχρεωτική παρουσία γιατρών στα γήπεδα και ψηφίστηκε ομόφωνα απο όλα τα σωματεία η πρόταση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ξάνθης και του Άρη Αβάτου με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργο Πανίδη να προαναγγέλλει πως άμεσα θα προχωρήσει σε συνεργασία και με τον κ. Κωδωνά στην δημιουργία λίστας γιατρών και νοσηλευτών που θα μπορούν να βρίσκονται τη νέα χρονιά στα γήπεδα ώστε το 2016-2017 να μην υπάρχει γήπεδο χωρίς γιατρό.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για τα τρία σωματεία της Α’ κατηγορίας που δεν παράστησαν στην κοπή πίτας της ΕΠΣ Ξάνθης, και απο την στιγμή που δεν είχε βγει το φλουρί έγινε κλήρωση μεταξύ των Ασπίδα Ξάνθης, Εχίνου Σπορ και Νέστου Κύρνου για το ποία θα είναι η τυχερή που θα κερδίσει την προσφορά του Ξανθιώτη ποδοσφαιριστή της Ρόμα Βασίλη Τοροσίδη.

Απο την Διοίκηση της ΕΠΣ Ξάνθης το παρών έδωσαν ο πρόεδρος Γιώργος Πανίδης ο αντιπρόεδρος Χρύσανθος Ζουρνατζίδης, ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Δαλακούρας, ο ταμίας Χακάν Ισμέτογλου και τα μέλη Αντώνης Κουτσουρλής, Αθανάσιος Κατσαρός και Γιάννης Πιστόλας, απουσίαζαν δικαιολογημένα ο αντιπρόεδρος Γιώργος Τριάντης και τα μέλη Παναγιώτης Μπέρτος, Νικόλαος Λεσκόφτσης και Γιώργος Γκούρτσας.

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με τον αποχαιρετισμό του προέδρου που παράλληλα κάλεσε όλα τα σωματεία να δώσουν το παρών στον χορό της Τσικνοπέμπτης που θα πραγματοποιήσει η ΕΠΣ Ξάνθης στο κτήμα Πολιτεία στην Λευκόπετρα Ξάνθης.

Το ThrakiSportS ήταν εκεί και μπορείτε να δείτε μέσα απο το πλήρες photostory στιγμές απο την Γενική Συνέλευση…