Την άνοδο στην Α2 Ανδρών και Γυναικών μέσα από τα μπαράζ θα διεκδικήσει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Με επιτυχία για τις ομάδες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ολοκληρώθηκαν τα προμπαράζ ανόδου στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχαν οι κορυφαίες ομάδες της Βόρειας Ελλάδος που δεν μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α1 και Α2 Κατηγορίας, όπως προέκυψαν από τα κατά τόπους περιφερειακά πρωταθλήματα.

Από την περιοχή της Θράκης συμμετείχε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που πέτυχε δύο στις δύο προκρίσεις σε γυναίκες και άνδρες.

Η γυναικεία ομάδα του Εθνικού βασίστηκε στις έμπειρες αθλήτριες Αρτσέτου και Κοτατζιάν καθώς και στην αρχηγό Παναγιώτα Μούρου και πέρασε σαν σίφουνας χωρίς να κινδυνέψει από καμία ομάδα. Κέρδισε με το επιβλητικό σκορ 4-0 όλα τα παιχνίδια και κατέκτησε εύκολα την πρώτη θέση, αφήνοντας υποσχέσεις ότι θα μπορέσει με αξιώσεις να διεκδικήσει την Α2 Εθνική Κατηγορία στα τελικά μπαράζ της Αθήνας.

Σττα τελικά αυτά μπαράζ προκρίθηκε όμως και η ανδρική ομάδα, που κέρδισε τρία παιχνίδια εξασφαλίζοντας την πρόκριση και ηττήθηκε μόνο στο ταδιάφορο βαθμολογικά ελευταίο, που αποτέλεσε και κάτι σαν τελικό της διοργάνωσης, από την Νέμεση Θεσσαλονίκης. Η ομάδα του Εθνικού βασίστηκε στον Δημήτρη Γκουτζίδη που αποτελεί την πιο δυνατή μεταγραφή που έχει γίνει ποτέ για τον Εθνικό, τον αθλητή που αγωνίζεται στην Γερμανία Νικ Βασδάρη και φυσικά στον Ανδρέα Νικολακάκη καθώς επίσης και στον Λευτέρη Τσόκανο που αγωνιζόταν και πέρυσι στην ομάδα.

Και οι δύο ομάδες του Εθνικού θα κυνηγήσουν το όνειρο της ανόδου στην Α2 Κατηγορία στα τελικά μπαράζ της Αθήνας τον Απρίλιο με αντιπάλους σπουδαίες ομάδες όπως η ΑΕΚ…