Τα τρακτέρ μπήκαν στην Αλεξανδρούπολη – “Βούλιαξε” το κέντρο από την διαδήλωση των αγροτών

Στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκαν δεκάδες τρακτέρ από το μπλόκο των αγροτών στο Τελωνείο των Κήπων, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας μέσα στην πόλη.

Η επιτροπή αγώνα των αγροτών αποφάσισε να “παγώσει” τον αποκλεισμό των συνόρων και να μεταφέρει περίπου 150 τρακτέρ στο αεροδρόμιο ώστε να πραγματοποιηθεί η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών.

Αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη. “Ή θα μπείτε στο Μαξίμου και θα το διαλύσετε, πράγμα που δεν το θέλει κανείς, ή θα πείτε ναι και θα γυρίσετε στα χωράφια σας”, είπε ο δήμαρχος. “Αν δε βρεθεί άμεσα λύση η χώρα θα καταρρεύσει”, συμπλήρωσε. Όπως υποστήριξαν οι αγρότες, ο αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου η κυβέρνηση πάρει πίσω τα μέτρα που ψήφισε.

Ταυτόχρονα όπως έγινε γνωστό οι αγρότες αποφάσισαν την Πέμπτη να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληξη της Δ.Ο.Υ.

Κλείνουν την Δ.Ο.Υ. και στην Ξάνθη

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις άλλωστε αποφάσισαν και οι αγρότες της Ξάνθης.  Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του κτιρίου της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης για το πρωί της Πέμπτης ενώ κάτι αντίστοιχο αποφασίστηκε για το κτίριο του Διοικητηρίου που στεγάζεται η Π.Ε. Ξάνθης για την Παρασκευή.

Παράλληλα τα τρακτέρ των αγροτών θα συνεχίσουν να παραμένουν παρατεταγμένα στο μπλόκο του Νέστου, ενώ αγρότες και κτηνοτρόφοι – που δεν δέχθηκαν άλλωστε να δώσουν το παρών στον διάλογο με την Κυβέρνηση, ισχυριζόμενοι πως αυτός ήταν προσχηματικός – παρουσιάζονται πρόθυμοι να παραμείνουν στους δρόμους μέχρι η Κυβέρνηση να αποσύρει τα μέτρα που προωθεί για το ασφαλιστικό αλλά και το φορολογικό.

Έκλεισαν τον κάθετο Κομοτηνής

Την ίδια στιγμή, στο κλείσιμο του ελληνοβουλγαρικού κάθετου άξονα στη Ροδόπη, στο ύψος του οικισμού Τυχηρό, προχώρησαν εκ νέου οι αγρότες από την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου. «Μπορεί να είναι 24ωρο, μπορεί και 48ωρο, θα αποφασίσουμε τις επόμενες ώρες», δήλωσε στο ο εκπρόσωπος του μπλόκου Νίκος Κυριαζής. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι τα μπλόκα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συναντιούνται στην Ξάνθη. Οι εκπρόσωποι των αγροτών θα συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα σε όλα τα σημεία της Περιφέρειας και θα αποφασίσουν για την επόμενη ημέρα των κινητοποιήσεων τους. Συνεχίζουν να τηρούν σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση εμμένοντας στις αξιώσεις τους για το δικαιότερο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα και μείωση του κόστους παραγωγής, μέτρα που θα τους επιτρέψουν να αναπτύξουν τον πρωτογενή τομέα.

ΠΗΓΗ: www.e-evros.gr / xanthinea.gr / xronos.gr