Πέρασε με το ποδήλατο τα κλειστά λόγω μπλόκων σύνορα στη Νυμφαία για να πάρει το χρυσό σε αγώνα στη Ροδόπη!!!

Τον γύρο της Ελλάδας κάνει η είδηση ότι ένας Βούλγαρος πρωταθλητής ποδηλασίας άφησε το αυτοκίνητό του στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα Κομοτηνής – Μακάζα, καθώς το σημείο παρέμενε αποκλεισμένο από βούλγαρους αυτοκινητιστές σε αντίποινα για τα αγροτικά μπλόκα που επίσης έχουν δημιουργήσει «φράχτη» στο τελωνείο, και ήρθε με το ποδήλατό του ως το δάσος της Νυμφαίας, για να λάβει μέρος στον ποδηλατικό αγώνα.

Ο λόγος για τον Εμίλ Κράστεβ από την ομάδα VeloVlub Mamut της Σόφιας, ο οποίος μάλιστα κέρδισε τελικά και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Open  30+». Ο συγκεκριμένος πρωταθλητής, λοιπόν, άφησε το αυτοκίνητό του στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και ήρθε με το ποδήλατό του ως το δάσος της Νυμφαίας, βόρεια της Κομοτηνής, για να λάβει μέρος στο «3 Race MTB Tuvubu Cup».

Ο ποδηλατικός αγώνας διεξήχθη την Κυριακή στην Κομοτηνή υπό την αιγίδα του ποδηλατικού συλλόγου «Θράκα Ιππέα», με τη συμμετοχή 147 αθλητών από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Ενθουσιασμένος από τη διαδρομή και την εμπειρία, ο Εμίλ Κράστεβ ανέφερε ότι το ταξίδι του άξιζε τον κόπο, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την άψογη φιλοξενία και δήλωσε ήδη συμμετοχή σε μελλοντικούς αγώνες στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Θράκα Ιππέα Κυριάκος Γκοδόσης σχολίασε στο inkomotini: «Ο Κράστεφ είναι ένας από τους καλύτερους ποδηλάτες βουνού των Βαλκανίων και η συμμετοχή του μας χαροποίησε ιδιατέρως καθώς μπορεί να γίνει “πρεσβευτής” της διοργάνωσής μας και του τόπου μας, μεταφέροντας στους συμπατριώτες του τις εντυπώσεις του και τις εικόνες από το φυσικό κάλλος της περιοχής»