ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Με το δεξί η πρεμιέρα των Παίδων της Ασπίδας Ξάνθης στο “Ελ Θράκικο” με ΑΕ Κομοτηνής

Ιδανικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην τελική φάση του Παιδικού πρωταθλήματος η Ασπίδα Ξάνθης που στην πρεμιέρα των αγώνων επικράτησε με 78-58 απέναντι στην ΑΕ Κομοτηνής στο κλειστό γυμναστήριο “Χριστίνα Χριστοδούλου” του Ευμοίρου, παρουσία του μεγαλομετόχου του Άρη και Ξανθιώτη στην καταγωγή Νίκο Λάσκαρη(θυμηθείτε το πλήρες ρεπορτάζ ΕΔΩ).

Οι παίκτες του Χρήστου Βαχαρίδη είχαν τα ηνία του αγώνα απο την αρχή χτίζοντας οσο περνούσε η ώρα μια σημαντική διαφορά απο την αντίπαλο της, φτάνοντας μάλιστα στο +11 και τελικά στο +17 με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Παρόμοια κατάσταση και στο δεύτερο μέρος με τους Ξανθιώτες να μην αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στο να διατηρήσουν το προβάδισμα παίζοντας κατά διαστήματα και αρκετά εντυπωσιακά με τους Πάτση και Κουρτίδη να κάνουν εντυπωσιακά πράγματα. Το +28 της τρίτης περιόδου έφερε μια άνεση στην ομάδα της Ασπίδας που κατέβασε ταχύτητα στην τελευταία περίοδο χωρίς όμως να χάσει το σημαντικό προβάδισμα φτάνοντας με την λήξη σε μια άνετη επικράτηση με 78-58.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες την επόμενη εβδομάδα στην Κομοτηνή στην δεύτερη αναμέτρηση των δύο, και σε περίπτωση νίκης της Ασπίδας η ομάδα της Ξάνθης περνά στην τελική τετράδα του πρωταθλήματος, ενώ σε περίπτωση νίκης της ΑΕ Κομοτηνής θα γίνει και τρίτο ματς στο Εύμοιρο.

Διαιτητές : Ρούκας, Μπάμπης

Δεκάλεπτα : 26-11, 41-24, 66-38, 78-58

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Βαχαρίδης-Καζαρντίδης): Τσεκής 4, Χαραλαμπίδης, Σμύρλογλου 8(2), Κυβρακίδης 3(1), Αρβανιτάκης, Χατζηγεωργίου, Ντεμάι 1, Ναλμπάντης 2, Πατσής 32, Κουρτίδης 18(2), Τσουράπας 5, Παυλάκης 5

ΑΕ Κομοτηνής (Μεχμέτ Τσαούς Μ., Χατζημεμέτογλου Σ. ) : Κυμπάρης 4, Παπαδόπουλος 6(2), Καραμανλής  13(1), Αγγελάκης, Ζεκιριέ, Λεπίδας 2, Τζελέπης, Τσορπίδης, Αμπουσίδης 2, Αχυρόπουλος 2, Λαγαμτζής 11, Μπορμπίδης 18.