Στην δικαιοσύνη στέλνει ο Γκιρτζίκης τις καταγγελίες Βούρβαχη για την λειτουργία της ΕΠΟ

Ο Γιώργος Βούρβαχης με δηλώσεις του μίλησε για την πρόθεση του να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΠΟ, ενώ άφησε αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας της ομοσπονδίας. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την απάντηση-τοποθέτηση του Ξανθιώτη προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη.

“Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία λειτουργεί δημοκρατικά και σύμφωνα με τους Κανονισμούς και το Καταστατικό της, που έχουν ψηφιστεί από τη Γενική της Συνέλευση και διοικείται από τον Πρόεδρο της. Δεν υπάρχει αντ’ αυτού και ο κ. Βούρβαχης το έχει αντιληφθεί αυτό στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής, κατά τις οποίες ουδέποτε έχει θέσει τα θέματα στα οποία αναφέρεται προσφάτως στις δημόσιες παρεμβάσεις του, ούτε δήλωσε ότι η παρουσία του έχει διακοσμητικό χαρακτήρα.

Αυτού του είδους οι δημόσιες παρεμβάσεις είναι προφανές ότι έχουν σημείο αναφοράς τις εκλογές του Οκτωβρίου, δεν μπορούν όμως στο βωμό της προσωπικής φιλοδοξίας να συκοφαντούν μέλη της Διοίκησης της ΕΠΟ και να εμπλέκουν εργαζομένους της Ομοσπονδίας.

Αν ο κ. Βούρβαχης επιμένει σε αυτά που καταγγέλλει στις δημόσιες παρεμβάσεις του και έχει αποδείξεις, οφείλει να τα αναφέρει στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επειδή δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα, για να προστατεύσω το όνομα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα το πράξω εγώ”.

Ο Βούρβαχης μια ημέρα πριν στο sdna αλλά και το πρωί στον sport-fm είχε μεταξύ άλλων ανακοινώσει την πρόθεσή του ενδεχομένως να κατέβει ως υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ απέναντι στον Γκιρτζίκη στις εκλογές του Οκτωβρίου, ενώ είχε υποστηρίξει: «Γίνονται κάποια πράγματα που εμένα τουλάχιστον δεν με ικανοποιούν. Δεν μου αρέσει να ακούω απειλές από κάποιον εκεί μέσα, ότι ‘εμείς είμαστε στα πράγματα και κάνουμε ό,τι θέλουμε’ Αυτό για μένα είναι άκρως απαράδεκτο, καταδικαστέο και δεν το ανέχομαι στη συνείδησή μου. Δεν μιλάω για τον κ. Γκιρτζίκη, αλλά μέσα από τη διοίκησή του. Δεν ξέρω από πού αντλεί τη δύναμή του. Δεν θέλω να αναφερθώ σε όνομα. Αυτός στον οποίο αναφέρομαι έχει πάρει το μήνυμα, ξέρει ποιος είναι». Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν πρόκειται για τον πρόεδρο της ΕΠΣ Βοιωτίας, Βαγγέλη Τοπολιάτη, απάντησε: «Αφού κάνατε ρεπορτάζ και το βρήκατε, τι να πω από εκεί και πέρα; Αφού σας το είπανε, δεν το διαψεύδω». 

Επίσης κατήγγειλε ότι «υπάρχει η απειλή ότι θα απολύσουν έναν γιο προέδρου ένωσης αν επιλέξει να στηρίξει τη συμμαχία κι όχι τον Γκιρτζίκη. Όταν φτάνουμε σε αυτό το επίπεδο τα πράγματα παίρνουν λάθος τροχιά. Υπάρχει κάποιος που λειτουργεί σαν Δερβέναγας. Δεν ξέρω αν το γνωρίζει ο κ. Γκιρτζίκης ή όλα γίνονται πίσω από την πλάτη του». Σε αυτές τις καταγγελίες λοιπόν, που προέρχονται από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Χανίων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, απάντησε ο Γ. Γκιρτζίκης. Τα μαχαίρια ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου έχουν ήδη ωγει…