Θρακικό Πέλαγος: Ανησυχία και έντονος προβληματισμός για το νέο “πέρασμα” των δουλεμπόρων 

Την ίδια ώρα που η έκρυθμη κατάσταση στα νησιά και όχι μόνο της χώρας, παραμένει σταθερή, με χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια να καταφθάνουν καθημερινά, έντονοι προβληματισμοί κυριαρχούν στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης αναφορικά με το ότι η πρωτεύουσα του Έβρου, φαίνεται ν’ αποτελεί νέο “πέρασμα”.

Η απόσταση φαίνεται να “βολεύει” τους διακινητές οι οποίοι φορτώνουν τις “ψυχές” των προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία με προορισμό τη χώρα μας, ειδικότερα τώρα που οι περιπολίες στο νότιο τμήμα του αιγαίου, έχουν ενταθεί .

Πάντως, στόχος των διακινητών – δουλεμπόρων είναι να προωθήσουν χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις από το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

collage-1456132019Το θέμα φαίνεται να δημιουργεί έντονους προβληματισμούς σε κατοίκους, φορείς αλλά και αρχές στον Έβρο, με έκδηλη την ανησυχία της πιθανής εμφάνισης εκατοντάδων προσφύγων – μεταναστών στ’ ανοιχτά του Θρακικού Πελάγους εντός των επόμενων ημερών.

Οι λιμενικοί από την πλευρά τους δηλώνουν σε πλήρη ετοιμότητα με τα σκάφη του Λ.Σ. να περιπολούν σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη 24ωρες το 24ωρο.

Όπως δήλωσε ο Σάκης Ζησίδης Ένωσης Λιμενικών Θράκης, στο e-evros.gr, το πρόβλημα στην περιοχή είναι οι χώροι υποδοχής, οι οποίοι δε μπορούν σε καμία περίπτωση να εξυπηρετήσουν περιπτώσεις δεκάδων προσφύγων όπως αυτή της περασμένης Παρασκευής με τους 68.

Ενήλικες και παιδιά, μεταφέρθηκαν στον Πόρο των Φερών προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή των στοιχείων τους, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι για τον τελικό τους προορισμό.

ΠΗΓΗ: www.e-evros.gr