Οι αντίπαλοι των εφήβων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο φάιναλ φορ της Ναυπάκτου

Με την ήττα της Πρέβεζας από τον Πήγασο Πολίχνης το μεσημέρι της Κυριακής, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης εξασφάλισε σαν δεύτερη ομάδα από τον όμιλο του Βορρά την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων.

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου στη Ναύπακτο. Σε αυτήν από τον όμιλο του νότου θα μετέχουν ως πρώτη στην βαθμολογία η ΕΑ Πατρών με 8 βαθμούς και ως δεύτερος ο Πανερυθραϊκός με 7 βαθμούς.

Βάσει της προκήρυξης, στον ημιτελικό ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα αντιμετωπίσει την ΕΑ Πατρών ενώ στον άλλο ημιτελικό θα κοντραριστούν ο Πανερυθραϊκός και ο Πήγασος Πολίχνης. Την επόμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει παράδοση στην διοργάνωση, έχοντας κατακτήσει τους τίτλους το 2012 και το 2013 σε Αργυρούπολη και Αλεξανδρούπολη αντίστοιχα, όταν στην ομάδα μετείχαν ακόμα ο νυν αρχηγός του Εθνικού Ανέστης Δαλακούρας και ο Ραφαήλ Κουμεντάκης.

Επίσης είχε κατακτήσει τον τίτλο το 1976 στη Λάρισα και το 1987 στις Σέρρες. Έξι φορές έχει κατακτήσει τον τίτλο ο ΑΟ Ορεστιάδας, αλλά η τελευταία ήταν 20 χρόνια πριν, το 1996. Πέρυσι πρωταθλητής εφήβων αναδείχθηκε ο Μίλωνας που δεν προκρίθηκε φέτος στο φάιναλ φορ.